Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

Yleisurheilujohtaja Sebastian Coe painottaa Venäjä-kilpailukieltoratkaisujen oikeellisuutta

Sebastian Coe puheenjohtaja Maailman yleisurheiluliitto WA
AOP

Kansainvälisen yleisurheiluliiton puheenjohtaja Sebastian Coe on kertonut Nation World News -median haastattelussa tukevansa Venäjän ja Valko-Venäjän sulkemista kansainvälisestä urheilusta.

Kansainväliset urheilun lajiliitot ympäri maailman ovat asettuneet yhdessä rintamaan vastustamaan Venäjän aloittamaa sotaa Ukrainassa ja ovat sen myötä asettaneet venäläiset ja valkovenäläiset urheilijat kansainväliseen kilpailukieltoon.

Myös Kansainvälinen yleisurheiluliitto WA on mukana kieltorintamassa ja sen puheenjohtaja, itsekin entinen huippu-urheilija Sebastian Coe, kertoi haastattelussa tukevansa toimia täysin.

– Ei ole yhtäkään urheiluliittoa, joka luonnollisesti haluaisi sulkea pois joukkueet tai yksilöt. Se ei ole asia, jota varten tulimme urheiluun. Mutta mielestäni meidän on tunnustettava, että tämä on sellainen pelin muuttaja. Ja kyllä, se luo ennakkotapauksia, Coe totesi.

Kilpailukieltopäätökset iskevät Venäjään kovaa. Lähiaikoina on edessä muun muassa yleisurheilun, taitoluistelun ja jalkapallon arvokisoja, joista Venäjä ja Valko-Venäjä on nyt täysin suljettu ulos. Venäjä on muun muassa haastanut päätöksiä Urheilun vetoomustuomioistuimessa CAS:ssä, mutta laihoin tuloksin.

– Hyväksymme ehdottomasti sen, että tämä luo ennakkotapauksia, ja nuo ennakkotapaukset on kohdattava erikseen ja peräkkäin, ja ne ovat kanssamme vuosia. Emme ole tehneet tästä helpoksi itsellemme, mutta se on silti oikea päätös, Coe puolusti tehtyjä valintoja.

– Ei voi olla hyökkääjäkansoja, joissa maisema on muuttunut niin paljon, että kilpailun eheys on jäänyt koskemattomaksi, kun taas niiden hallitusten toimet ovat vaikuttaneet niin paljon urheilun rehellisyyteen muualla, englantilainen täräytti.

Venäjä oli jo aiemminkin ongelmissa valtiojohtoisen doping-ohjelmansa paljastumisen vuoksi. Vuonna 2014 tapahtuneen käryn jälkeen muun muassa yleisurheilukentillä on nähty vain Venäjän olympiakomitean alaisena tai neutraaleissa väreissä kilpailevia venäläisurheilijoita.

– Minulla ei ole ongelmaa venäläisten kieltämisessä, koska niin olemme tehneet lajissamme. En ymmärrä, miksi sen pitäisi olla erilaista missään muussa urheilulajissa, jos teet tämän arvion urheilun rehellisyydestä. Jalkapallossa on jo nähty joukkueita, jotka ovat päättäneet, etteivät he pelaa pudotuspeleissä, Coe viittasi miesten jalkapallon MM-karsinnan jatkokarsinnan tilanteeseen.

– Vaikutus on laaja. Heidän on pysyttävä todella lujina tässä asiassa ja tehtävä juuri niin kuin olemme tehneet, Coe kannusti muuta urheilumaailmaa.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut