Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Alennuskoodit - Bonuspanda.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi
Pussit.com mainos iso

Lentopallo

HS: Venäjän varapääministeri uhoaa urheilusta: “Säästämme yli kahdeksan miljardia ruplaa”

Dmitri Tšernišenko varapääministeri Venäjä
AOP

Venäjä on suljettu sen aloittaman Ukrainan-sodan vuoksi ulos käytännössä kaikesta kansainvälisestä urheilutoiminnasta. Nyt maan varapääministeri Dmitri Tšernišenko on kuitenkin uhonnut mediassa, että maa viittaa kintaalla kielloille.

Venäjän varapääministeri Dmitri Tšernišenkon venäläiselle uutistoimistolle TASS:lle antaman haastattelun mukaan Venäjä säästää 69 miljoonaa euroa peruttujen kansainvälisten urheilukisojen seurauksena.

– Hallitus tekee kaikkensa säilyttääkseen Venäjän huippu-urheilun tason.

– Tuemme urheilijoitamme järjestämällä heidän osallistumistaan kilpailuihin yhteistyössä ystävällisten maiden kanssa. Jatkamme aktiivisesti kansanliikunnan kehittämistä rakentamalla lisää urheilupaikkoja kävelyetäisyyksien päähän. Säästämme jo budjetoituja rahoja peruttujen kisojen ansiosta. Alustavien laskelmien mukaan säästämme yli kahdeksan miljardia ruplaa.

Tšernišenkon mukaan varat käytetään täysin omien kansalaisten palvelemiseen rakentamalla urheilupaikkoja ja järjestämällä kansallisia kilpailuja.

Kansainvälinen urheiluyhteisö rankaisi Venäjää ankaralla kädellä sen sotatoimista. Maalta vietiin pois muun muassa jalkapallon Mestarien Liigan finaali, lentopallon MM-kisat, kehitysvammaisten Special Olympics -kisat, jääkiekon MM-kisat ja šakin olympiadit.

Tšernišenkon mukaan urheiluministeriö kehittää keinoja venäläisten urheilijoiden oikeuksien suojelemiseen ulkomailla. Venäjä joutuu myös kehittämään tapoja tukea urheiluteollisuutta ja sen täytyy löytää vaihtoehtoja urheiluvälineiden tuonnille. Ylimääräistä tukea kanavoidaan myös siihen, että itsenäisiksi julistautuneiden Luhanskin ja Donetskin kansantasavaltojen urheilijoiden harjoittelua tuetaan.

Lähde: Helsingin Sanomat

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Lentopallo