Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Formula 1

Motorsport: F1-tallit vaativat välittömiä muutoksia kustannuskattoon

Christian Horner pettyneenä rangaistukseen
AOP

Formula 1 -tallit ovat tottuneet toimimaan jo pidemmän aikaa kustannuskaton alla. Nyt tallit ovat kuitenkin ilmaisseet jälleen huolensa kohonneista kustannuksista ja pahasti laukkaavasta inflaatiosta, jotka uhkaavat asettaa tallit vaikean paikan eteen.

Motorsport-urheilusivuston mukaan Formula 1 -tallipäälliköt uskovat, että lajin on kiireesti keskusteltava vaikutuksista, joita inflaation ja elinkustannusten merkittävä nousu aiheuttaa kustannuskattojen aikakaudella. Kustannuskattoa laskettiin tälle kaudelle 140 miljoonaan dollariin viime kauden 145 miljoonasta dollarista.

Inflaation suurimpina vauhdittajina ovat olleet edelleen jatkuva korona-pandemia ja Venäjän aloittama Ukrainan-sota ja siitä seuranneet talouspakotteet. Kun F1:n nykyinen kustannuskatto asetettiin, maailmantalous oli paljon paremmassa kunnossa, eikä inflaatio ollut lähelläkään nykyistä. Mediatietojen mukaan tämän vuoksi säännöissä on vähän liikkumavaraa tallien kohtaamien vaikeuksien selvittämiseksi.

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner toteaa artikkelissa, että tilanne vaatii pikaisia toimia. Hornerin mukaan kyseessä on vakava ongelma, jota täytyy tarkastella ja käsitellä.

– Mielestäni se on erittäin todellinen ongelma, koska näemme jo erittäin korkean inflaation. Meidän on muistettava, että kun budjetin katto asetettiin, pandemian keskellä, vuoden 2020 puolivälissä, kukaan ei voinut ennakoida tilannetta, joka meillä on nykyään maailmassa.

– Tietenkin se, mitä näemme maailmassa tapahtuvan, tulee ajamaan hintoja vain yhteen suuntaan ja inflaatio näyttää voivan saavuttaa ennätysmäärät. Näemme jo tämän vaikutuksen esimerkiksi lentorahdin osalta, englantilainen kauhisteli.

Hornerin mielestä Kansainvälisen autoliiton FIA:n pitäisi puuttua asioihin.

– Mielestäni on sääntelyviranomaisen velvollisuus tarkastella tätä. On kiireellisesti varmistettava, että hätäapu otetaan käyttöön, jotta voidaan ottaa huomioon, mitä maailmassa tapahtuu, ja elinkustannusten nousu, jonka tulemme kaikki näkemään.

Williams ja McLaren komppaavat Horneria

Williamsin tallipäällikkö Jost Capiton mukaan inflaation vaikutukset näkyvät jo. Toimintoja on jouduttu sopeuttamaan ja supistamaan.

– Kun näet logistiikkakustannusten nousevan 40-50 %, se on suuri, suuri vaikutus. Jos joudut sijoittamaan miljoonia lisää logistiikkaan, sinun on vähennettävä menoja muualla.

– Olemme suunnitelleet kehitystämme vuoden aikana, joten jos sitten tulee asioita, jotka eivät ole täysin hallinnassa, se tekee tilanteesta erittäin vaikean, saksalainen painottaa.

McLarenin tallipäällikkö Andreas Seidl arvioi, että maailmanlaajuinen tilanne vaatii kunnollisia neuvotteluja FIA:n kanssa.

– On aina tärkeää käyttää maalaisjärkeä. Olemme ehdottoman valmiita keskusteluun.

– Olemme käyneet lisäkeskusteluja muiden joukkueiden kanssa, myös yhdessä FIA:n kanssa, koska meillä on sama haaste pysyä ylärajan alapuolella. Ja nyt näiden odottamattomien lisäkulujen myötä olemme avoimia keskustelulle ja myös ratkaisuille ja mahdollisille sopeutuksille, kunhan kaikki tapahtuu järjen rajoissa, saksalainen totesi.

Lähde: Motorsport

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Formula 1