Seuraa meitä:

Formula 1

Mercedeksen W13-F1-auto aiheuttaa edelleen keskustelua – Asiaan haetaan pikaista ratkaisua

Mercedes W13 Formula 1
AOP

Mercedeksen uuden W13-Formula 1 -auton sivuponttooniratkaisu aiheutti heti parranpärinää, kun auto tuotiin julkisuuteen kauden ensimmäisissä testeissä. Ponttoonit ovat häviävän pienet ja moni kilpailijatalli on jo kyseenalaistanut niiden sääntöjenmukaisuuden.

Mercedeksen uusi W13-Formula 1 -auto nostatti vastalauseita heti, kun se kurvasi julkisuuteen Bahrainin F1-kaudenalustesteissä. Mercedeksen konseptissa ​​sivuponttoonien edessä on siipi, joka toimii myös peilikiinnikkeenä. Ponttoonit ovat myös todella pienikokoiset.

Auton omalaatuiset sivuponttoonit olivat monien mielestä sääntöjenvastaiset ja Ferrari sekä Red Bull protestoivat tilannetta julkisesti. Asiaa käsiteltiin F1:n teknisten johtajien kokouksessa aiemmin tällä viikolla ja ratkaisun kohtalosta äänestetään lähiaikoina.

Kilpailevien tallien näkemyksen mukaan Mercedes kiertää ratkaisulla sääntöä, jonka mukaan auton turvallisuuteen liittyviä osia ei saa hyödyntää aerodynaamisiin tarkoituksiin. Kriitikot uskovat Mercedeksen käyttävän aerodynaamisiin tarkoituksiin turvallisuuden kannalta merkityksellistä osaa eli törmäysrakennetta ja peilejä.

Nyt, saksalaisen Auto Motor und Sport -median jutun mukaan, Red Bull on vetäytymässä Mercedes-vastarinnasta ja jättämässä Ferrarin yksin. Red Bullin uskotaan pelkäävänsä jäävän silmätikuksi, jos valitus etenee.

Ratkaisu täytyy kuitenkin löytyä

Kansainvälinen autoliitto FIA teki nopeasti selväksi, ettei se ole harkinnut Mercedeksen innovaation kieltämistä. Spekulaatioiden mukaan mikäli asia vietäisiin käsiteltäväksi, tuomaristo julistaisi W13:n konseptin sääntöjenmukaiseksi. Auto Motor und Sportin mukaan tilanne jättää käytännössä kolme mahdollista etenemisvaihtoehtoa.

Ensimmäinen vaihtoehto on, että FIA julistaa Mercedeksen ratkaisun sääntöjenmukaiseksi. Tällöin muiden tallien täytyisi keksiä vastaratkaisuja Mercedekselle pärjätäkseen. Toinen vaihtoehto olisi, että sääntöjä muutetaan kesken kauden ja muilla talleilla olisi enemmän tapoja matkia Mercedeksen ratkaisua.

Kolmannessa vaihtoehdossa W13:n sivuponttoonikonsepti julistetaan sääntöjenvastaiseksi kaudesta 2023 alkaen. Mediatietojen mukaan Mercedes pelkää, että F1:ssä päädytään tähän ratkaisuun, jolloin tallilla olisi kilpailuetu vain yhden kauden ajan.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta Formula 1