Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Yleisurheilu

Maailmanennätys tulossa? – Isot miehet kuularinkiin kera suurten odotusten

Ryan Crouser kuularingissä
AOP

Yleisurheilussa käydään MM-halleja tänä viikonloppuna Serbian pääkaupungissa Belgradissa. Suomalaisittain lauantai-ilta on jännittävä, sillä Suomen Sara Kuivisto on mukana naisten 1500 metrin juoksun loppukilpailussa. Yksi kansainvälisesti mielenkiintoinen laji on miesten kuula, jossa voidaan nähdä kammottava tulos.

Miesten kuulantyöntö on noussut maailman yleisurheilukentillä yhdeksi kovimmista lajeista. Yksi suuri syy siihen on Yhdysvaltain Ryan Crouserin nousu hirmuiselle tasolle. Crouser on voittanut kaksi edellistä olympiakultaa ja rikkoi viime kesänä vanhan maailmanennätyksen. Crouser työnsi viime kesänä Yhdysvaltain mestaruuskisoissa 23,37 ja vielä toisenkin kerran yli 23 metrin olympialaisten loppukilpailussa Tokiossa.

Crouserin kovimmat haastajat ovat kaukana takana. Kisassa voidaan nähdä isokin voittomarginaali ja se toki riippuu täysin Crouserin työnnön mitoista. Oletettavasti yhdysvaltalainen lähentelee 23 metrin viivaa ja muut kilpailijat ovat 22 metrin molemmin puolin.

Mitalista käydään kovaa taistelua ja siinä kisassa ovat mukana uudenseelannin Tomas Walsh, Italian Zane Weir sekä Nick Ponzio. Mukana on myös Puolan huiput Michal Haratyk ja Konrad Bukowiecki. Yllättäjiä, kun haetaan, niin Kroatian Filip Mihaljevic on esittänyt hyvää hallivirettä eikä Brasilian sikaniska Darlan Romaniakaan voi ulos mitalitaistelusta jättää.

Crouserin hallikauden paras tulos on toistaiseksi 22,51, mutta voidaan lähes varmaksi sanoa, että tämä luku paranee tässä kisassa. Kilpailu käydään suoraan loppukilpailuna ja kisan kaikki kilpailijat työntävät vähintään kolme kierrosta. Kahdeksan parasta pääsevät kolmelle viimeiselle kierrokselle.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Yleisurheilu