Seuraa meitä:

Koripallo

Entisen NBA-tähden Lorenzen Wrightin murhasta viimein lopulliset tuomiot

Lorenzen Wright entinen koripalloilija USA
AOP

Entinen NBA-koripallotähti Lorenzen Wright ammuttiin kuoliaaksi vuonna 2010. Tapaus pysyi pitkään selvittämättömänä, mutta nyt siitä on jaettu tuomio.

Yhdysvaltain Tennesseessä Shelby Countyn piirikunnan valamiehistö on todennut Billy Ray Turnerin syylliseksi ensimmäisen asteen murhaan. Turner murhasi entisen NBA-koripallotähden Lorenzen Wrightin ammuskelussa vuonna 2010. Tuomaristo julisti yksimielisen päätöksen kaikista kolmesta syytekohdasta alle kolmen tunnin harkinnan jälkeen maanantaina.

Wright ammuttiin vähän puolenyön jälkeen 19. heinäkuuta 2010. Hänen ruumiinsa löydettiin päiviä myöhemmin syrjäiseltä alueelta Shelbyn piirikunnan kaakkoisosassa. Koska Wrightin murhan ja sen hetken välillä, kun poliisi löysi hänen pahasti hajonneen ruumiinsa, kului aikaa, tutkijat menettivät tärkeimmät todisteet, jotka olisivat helpottaneet tutkintaa.

Tapausta pidettiin kylmänä useita vuosia, kunnes tutkijat löysivät syyn tutkia uudelleen Lorenzenin entisen vaimon Sherra Wrightin roolia. Sherra sai syytteensä suunnilleen samaan aikaan kuin Turner, vuoden 2017 lopulla. Hän istuu tällä hetkellä 30 vuoden tuomiota.

Lorenzen oli sekä syyttäjän että puolustuksen kuvausten perusteella Memphisin poika. Hän valmistui Memphis City Schoolsista, pelasi Memphisin yliopistossa ja pelasi Memphis Grizzliesissä viisi kautta. Yhteensä Lorenzen pelasi NBA:ssa huikeat 14 kautta vuosina 1996-2009.

Oikeudenkäynti oli jatkunut 14. maaliskuuta lähtien. Valamiehistö kuunteli syyttäjän ja puolustuksen kutsumia viimeisiä todistajia lauantaina ennen sunnuntain vapaata. Suuri osa oikeudenkäynnistä keskittyi Jimmie Martinin todistukseen, joka on Lorenzenin entisen vaimon serkku.

Syyttäjän mukaan Martin esitti runsaasti vahvistavia todisteita, jotka sijoittivat Turnerin suunnittelukeskusteluihin, epäonnistuneeseen yritykseen tappaa Lorenzen hänen Atlantan-kodissaan, murhapaikalle ja lopulta myöhempiin yrityksiin poistaa todisteita rikospaikalta.

Todisteet kylmäävää luettavaa

Puolustusasianajajan John Perryn keskeinen strategia oli pitää Martinin todistusta sanoina, joita tyttöystävänsä tappamisesta tuomiota istuva mies käyttäisi. Perry sanoi, että Martin halusi välttää kaikki lisärikossyytteet, kun hän suostui auttamaan tutkijoita ratkaisemaan Lorenzenin kuoleman.

Martinille myönnettiin koskemattomuus Wrightin tapauksessa. Syyttäjät paljastivat hänet syyttämättömäksi salaliittolaiseksi vuonna 2018.

Loppukeskustelujen aikana Shelby Countyn apulaisaluesyyttäjä Austin Scofield kävi juryn kanssa läpi Turnerin poliisille antaman lausunnon ja vahvistavat todisteet, jotka osoittivat Turnerin kommunikoineen sekä Sherran että Martinin kanssa murhayönä.

Scofield viittasi toistuvasti raakakoodiin, jota Sherra käytti. Hän on tällä hetkellä vankilassa tunnustettuaan syyllisyytensä roolistaan ​​Lorenzenin  kuolemaan vuonna 2019, mikä on keskeinen todiste siitä, että Turner työskenteli Sherran kanssa. Syyttäjän mukaan Turnerilla oli romanttinen suhde Sherran kanssa ja hän saattoi manipuloida.

Puolustus vastusti tätä väitettä ja ei esitelluy Turneria helposti manipuloitavana nukkena, vaan pikemminkin tee-se-itse-mieheksi, jolla on oma kiinteistönhoitoliiketoiminta ja täysi elämä.

Oikeudenkäynnin keskeisiä todisteita ovat olleet matkapuhelimen sijaintitiedot, jotka asettivat Turnerin Lorenzenin kuolinalueelle yöllä 18. heinäkuuta 2010, Turnerin auton käyttö murhassa sekä Turnerin ja Sherran välinen viestintä.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta Koripallo