Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Yleisurheilu

Taas uusi lisäkäry Venäjän valtion doping-ohjelman tiimoilta – Nyt vuorossa menestynyt kilpakävelijä

kilpakävely
AOP

Venäläisten synkkä urheilulähihistoria musteni maanantaina entisestään, kun kilpakävelijä Jelena Lašmanova kärysi dopingista ja menetti muun muassa olympiakultansa.

Venäläinen kilpakävelijä Jelena Lašmanova on saanut kahden vuoden kilpailukiellon kiellettyjen aineiden käytön vuoksi, ja häneltä riistetään vuoden 2012 olympiakultaa 20 kilometrin kilpailusta. Yleisurheilun eheysyksikkö AIU tiedotti asiasta maanantaina.

Lašmanova voitti kultaa Lontoon kesäolympialaisissa vuonna 2012, kun hän voitti maannaisensa Olga Kaniskinan. Surkuhupaisan tilanteesta tekee se, että myös Kaniskinalta on viety saman kisan mitali jo aiemmin doping-käryn vuoksi. Lašmanova voitti myös kultaa vuoden 2013 MM-kisoissa Moskovassa, mutta hän menettää myös tämän mitalin.

AIU kertoi, että syytteet perustuivat Laboratory Information Management System LIMS:n tietoihin sekä professori Richard McLarenin toimittamiin todisteisiin, jotka johtivat venäläisten urheilijoiden joukkokäryyn maan valtiojohtoisen doping-ohjelman paljastuttua.

– Venäläinen kilpakävelijä Lašmanova on saanut kahden vuoden kilpailukiellon 9. maaliskuuta 2021 alkaen kiellettyjen aineiden käytön vuoksi, mikä rikkoo Kansainvälisen yleisurheiluliiton WA:n antidoping-sääntöjä, AIU totesi lausunnossaan.

– Lašmanova on hyväksynyt AIU:n ehdottaman pakotteen. Hän menettää kultamitalit naisten 20 kilometrin kävelystä Lontoon vuoden 2012 olympialaisissa ja 2013 yleisurheilun maailmanmestaruuskilpailuissa Moskovassa.

AIU kertoi myös, että Lašmanovan tulokset 18. helmikuuta 2012 ja 3. tammikuuta 2014 välisenä aikana on hylätty.

Lašmanova sai aiemmin kahden vuoden kilpailukiellon dopingista vuonna 2014. Häntä on myös valmentanut Viktor Chegin, joka sai elinikäisen toimintakiellon vuonna 2016 Venäjän doping-skandaalin vuoksi.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Yleisurheilu