Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

Ranskan hevosurheilupiireissä doping-skandaali – Sotku levinnyt ympäri Etelä-Eurooppaa

Yannick Alain Briand ravivalmentaja Ranska
AOP

Ranskan hevosurheilupiireissä nähtiin tiistaina draamaa, kun yhteensä 26 ihmistä pidätettiin dopingiin liittyvään tutkintaan liittyen. Kyseessä on yksi Euroopan kaikkien aikojen suurimmista hevosurheilun doping-skandaaleista.

Ranskalaisen uutistoimiston AFP:n mukaan poliisi pidätti 26 ihmistä tiistaiaamuna Ranskassa, Espanjassa ja Italiassa tutkiessaan hevoskilpailujen ja ravien mahdollista doping-skandaalia. Pidätettyjen epäiltyjen joukossa oli muun muassa eläinlääkäreitä, apteekkareita ja kouluttajia. Lisäksi 27 muuta ihmistä kuulusteltiin ilman pidätystä.

Ratsioihin osallistui yli 80 poliisia Bretagnesta, Normandiasta ja Ranskan kaakkois- ja lounaisosista. Dopingin epäillään liittyvän yli 40 lähdössä juosseisiin hevosiin. Ratsioissa takavarikoitiin kiellettyjä aineita.

Ranskan Bordeaux’n syyttäjänvirasto tiedotti, että tutkimuksilla pyritään “purkamaan kansallisia ja kansainvälisiä doping-tuotteiden verkostoja hevosmaailmassa”. Virasto kertoi myös, että epäiltyjä voidaan syyttää doping-tuotteiden salakuljetuksesta ja petoksesta.

Pidätettyjen joukossa ovat muun muassa ravivalmentajat Yannick Alain Briand ja Junior Guelpa sekä valmentaja David Cottin.

Ranskan urheilun hallintoelimet France Galop ja Le Trot vastasivat tilanteeseen yhteisellä lausunnolla.

– Tuomitsemme ennakolta äärimmäisen lujasti manipulaatiot, jotka tutkimukset voivat paljastaa. Annamme täyden tukemme kaikkien kerättyjen tietojen analysointiin.

– Dopingin torjunta on Ranskan hevoskilpailuteollisuuden ehdoton prioriteetti, lausunnossa todettiin.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut