Seuraa meitä:

Formula 1

F1 harjoitukset dramaattisissa merkeissä läpi – Viikonlopun jatkaminen epäselvää

Max Verstappen Red Bullilla Saudi-Arabian GP:ssä
AOP

Formula ykkösten toinen kisaviikonloppu vuoden 2022 MM-sarjassa on käynnistynyt perjantain vapaiden harjoitusten muodossa. Perjantaina ajettiin yhteensä tunti harjoituksia. Jälkimmäisten harjoitusten yllä oli paljon kysymysmerkkejä, sillä ennen niiden alkua oli iso palaveri Saudi-Arabiassa tapahtuneen pommi-iskun vuoksi. Nopein toisissa harjoituksissa oli Ferrarin MM-sarjaa johtava Charles Leclerc.

Saudi-Arabian F1 viikonloppu on alkanut erittäin erikoisissa tilanteissa liikenteeseen. Päivän ensimmäiset harjoitukset ajettiin normaalisti läpi, mutta päivän toiset harjoitukset myöhästyivät 15 minuutin ajan. Syynä oli palaveri kuskien ja turvallisuuspääliköiden kesken. 10 kilometrin säteellä Saudi-Arabian Jeddehin kaupungin katuradasta tapahtui pommi-isku, kun vahvistamattomien lähteiden mukaan dronehyökkäys oli suunnattu öljysjalostamoon.

Ohjusiskun jälkeen Formula 1 järjestäjät alkoivat pohtimaan kisojen läpiviemisen turvallisuutta ja kuskeilta on tullut ilmi, että isoja haluja ajaa kilpaa ei olisi.

Päivän ensimmäisissä harjoituksissa kovinta vauhtia piti Ferrarin Charles Leclerc, joka kiersi yli kuusi kilometriä pitkän radan ajassa 1.30.722. Red Bullin Max Verstappen oli ensimmäisten harjoitusten toinen reilun kymmenyksen Leclercin perässä. Alfa Romeon Valtteri Bottas oli ensimmäisten harjoitusten kolmas reilut kolme kymmenystä kärjestä.

Toisissa harjoituksissa kärkisijat olivat täysin samat, kun Leclerc oli nopein ja Verstappen toinen. Leclerc ajoi pehmeillä renkailla viikonlopun toistaiseksi kovimman ajan 1.30,074 ja hollantilainen jäi tästä vain 0,14 sekuntia. Ferrarin Carlos Sainz jr. oli harjoitusten kolmas ja Red Bullin Sergio Perez neljäs. Ferrareille kertyi toisissa harjoituksissa vain reilut kymmenen kierrosta, kun kumpikin auto otti osumaa seinään. Ajoissa on myös hyvä ottaa huomioon, että Leclerc ajoi pehmeillä ja esimerkiksi Red Bullit medium-renkailla.

Mercedesit jäivät jälleen kärjestä, kun toiset harjoitukset oli saatu maaliin. Lewis Hamilton oli harjoitusten viides 0.439 sekuntia kärjestä ja George Russell kuudes 0.590 kärjestä jääneenä. Bottas ajoi oman viikonlopun parhaan kierrosaikansa 1.30,832 ja jäi harjoituksissa yhdeksänneksi.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta Formula 1