Seuraa meitä:

Tennis

Espanjan tennislupaus Miamin Mastersin voittoon! – “Tämä on uskomatonta…”

Carlos Alcaraz voitti Miamin Mastersin.
AOP

Tenniskauden toinen Masters-turnaus miesten ATP-kiertueella saatiin sunnuntaina päätökseen Yhdysvaltain Floridan osavaltiossa. Miamin turnausvoitto meni nuoren espanjalaislupaus Carlos Alcarazin nimiin. Masters-voitto oli Alcarazin uran ensimmäinen ja hän on nuorin Miamin voittaja sitten Novak Djokovicin, joka vei turnauksen nimiinsä 19-vuotiaana.

Espanjan Carlos Alcaraz voitti upean turnauksen jälkeen Miamin Masters-turnauksen loppuottelussa Norjan Casper Ruudin tylysti 2-0 (7-5, 6-4) -erin lähes kaksi tuntia kestäneessä ottelussa.

Kumpikin pelaaja pelasi turnauksessa loistavaa tennistä. Matkalla loppuotteluun Alcaraz kaatoi tieltään Kreikan Stefanos Tsitsipasin ja Miamin turnauksen hallitsevan mestarin Hubert Hurkaczin. Ruud kaatoi turnauksessa kovista pelaajista Cameron Norrien ja Saksan Alexander Zverevin.

– Ei minulla ole sanoja miten kuvailisin tätä voittoa. Tämä on uskomatonta ja mahtavaa voittaa eka Masters-turnaus täällä Miamissa. Minulla on loistava tiimi ympärilläni ja perhe. Olen todella iloinen voitosta itseni ja tiimini puolesta, kertoi Alcaraz ottelun jälkeen haastettelussa.

Alcarazista tuli nuorin Miamin Mastersin voittaja ja kautta aikain kolmanneksi nuorin Masters-voittaja lajin historiassa. Alcarazia nuorempia Masters-voittajia ovat Michael Chang Torontosta 1990 ja Rafael Nadal Monacosta 2005. Alcaraz on tällä hetkellä 18 vuotta ja 333 päivää vanha.

Itse ottelun Ruud aloitti vahvasti murtamalla heti espanjalaisen syötön, mutta Alcaraz ei tästä hätääntänyt vaan mursi kahdesti takaisin ja vei avauserän 7-5 -lukemin. Toisen erän espanjalainen aloitti kahdella murrolla, mutta menetti perään oman syöttönsä. Erän alun murrot kuitenkin riittivät erävoittoon, sillä menetettyään syöttönsä ei espanjalainen antanut enää kuin kaksi pistettä Ruudille omilla syötöillään.

– Tiesin, että Ruud pelaa korkealla tasolla. Hänellä on kova kämmenlyönti. Pyrin pelaamaan mahdollisimman paljon lyöntejä hänen rystypuolelleen ja pyrin hyökkäämään heti kuin mahdollista. En halunnut antaa hänelle mahdollisuutta hallita ottelua, Alcaraz purki taktiikkaansa.

Ruud ja Alcaraz ovat profiloituneet erinomaisiksi massapelaajiksi. Seuraava Masters-1000 -turnaus pelataan Monte-Carlossa reilun viikon päästä nimenomaan massalla. Massakauden Grand Slam eli Ranskan avoimet käynnistyvät toukokuun lopulla.

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta Tennis