Seuraa meitä:

Koripallo

NBA-ottelussa nähtiin omituinen liimavälikohtaus – Taustalla eläinsuojelujärjestön protesti

Los Angeles Clippers NBA
AOP

Los Angeles Clippersin ja Minnesota Timberwolvesin välisessä keskiviikkoisessa NBA-koripallo-ottelussa nähtiin outo välikohtaus, kun eläinaktivisti liimasi itsensä kiinni pelikentän lattiaan.

Los Angeles Clippersin ja Minnesota Timberwolvesin play-in-vaiheen ottelu oli edennyt jo lähes puoliajalleen, kun katsomosta kentälle pujahtanut nainen liimasi kätensä kiinni pelikentän lattiaan. Timberwolves johti siinä vaiheessa peliä 45-38. Peli jouduttiin keskeyttämään hetkeksi, kunnes nainen saatiin irti ja poliisin hoteisiin.

Pian ottelun jälkeen yhdysvaltalainen Direct Action Everywhere -eläinsuojelujärjestö otti vastuun tempauksesta ja kertoi, että asialla ollut nainen oli järjestön jäsen Alicia Santurio. Hänellä oli päällään myös paita, jossa oli suora protestiviesti “GLEN TAYLOR PAAHTAA ELÄIMIÄ ELÄVÄLTÄ”.

Viesti oli kohdennettu Timberwolvesin pääomistajalle Taylorille. DxE-järjestön mukaan Taylorin omistamalla kanafarmilla oltiin tapettu 5,3 miljoonaa kanaa epäinhimillisellä tavalla lintuinfluenssa-epidemian puhkeamisen vuoksi.

Järjestön mukaan se on saanut käsiinsä videon, jolla näkyy farmin lintuja, jotka selvisivät “ventilation shutdown plus” (VSD+) -massatappamismenetelmästä. Siinä lintuja täynnä olevissa teollisuustiloissa suljetaan tuuletusaukot ja lisätään jonkin verran lämmön, höyryn ja/tai hiilidioksidikaasun yhdistelmää, joka tappaa lopulta eläimet tukehduttamalla.

DxE:n mukaan kymmeniä elossa olevia lintuja löydettiin kuitenkin edelleen juoksemassa irrallaan häkeissään ja osa linnuista oli jopa hautautunut elävältä.

DxE:n tiedotteen mukaan tapaus tapahtui Taylorin omistamalla Rembrandt Enterprises -tilalla Yhdysvaltain Iowassa. Yritys ei ole kommentoinut tapahtumaa.

Saman tiedotteen mukaan paikallisille ja osavaltion viranomaisille lähetettiin maanantaina eläinlääkintä- ja oikeudellisten asiantuntijoiden lausuntojen tukema valitus, jossa väitetään, että tämä 20.-22. maaliskuuta tallennettu toiminta rikkoo osavaltion lakia. Eläinsuojelujärjestöt ovat myös kritisoineet VSD+:aa laajalti epäinhimillisenä.

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta Koripallo