Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Kamppailulajit

Venäläistaustainen vapaaottelija Khamzat Chimaev järkytti kommenteillaan UFC-voittonsa jälkeen

Khamzat Chimaev vapaaottelija Ruotsi
AOP

Ruotsalainen vapaaottelija Khamzat Chimaev aiheutti suuren kohun ottelunjälkeisillä lausunnoillaan UFC 273 -tapahtuman jälkeen. Chimaev ylisti synnyinmaansa Venäjän Tšetšenian osavaltion itsevaltaista johtajaa Ramzan Kadirovia.

Ruotsalainen UFC:n keskisarjan mestaruusvyön ykköshaastaja Khamzat Chimaev peittosi UFC 273 -tapahtumassa kakkossijoitetun brasilialaisen Gilbert Burnsin. Chimaev vei ottelun selkein 3-0-tuomariäänin, mutta aiheutti kohun ottelunjälkeishaastattelussaan antamillaan kommenteilla.

Chimaev ylisti haastattelussaan Venäjän presidentin Vladimir Putinin ystävänä tunnettua Tšetšenian presidenttiä Ramzan Kadirovia. Kadirov on merkittävä taustavaikuttaja venäläisissä vapaaottelupiireissä sekä merkittävä Venäjän aloittaman Ukrainan-sodan tukija. Kadirov on lähettänyt Ukrainaan myös omia joukkojaan sotimaan.

Tšetšenialainen ihmisoikeusjärjestö Vayfond julkaisi venäjän kielestä englanniksi käännetyn Chimaevin haastattelun tapahtuman jälkeen. Miehen kommentit olivat karua luettavaa. Chimaev käytti Kadirovista myös tuttavallista vašha-nimitystä, jota käytetään usein vanhempia ihmisiä kohtaan Tšetšeniassa.

– Veli, tiedän, että olet kotona katsomassa minua nyt. Sanoin, että lopetan sen nopeasti tänään, Chimaev totesi viitaten kaksikon käymään Facetime-puheluun aiemmin saman päivän aikana.

– Olkoon Allah tyytyväinen sinuun, veli, Jumala siunatkoon sinua. Tiedän, että katsot minua. Olkoon Allah tyytyväinen kaikkiin tšetšeeneihin. Jumala siunatkoon sinua!

Kadirovia on syytetty jo pitkään ihmisoikeusloukkauksista

Yhdysvaltain hallitus määräsi Kadiroville pakotteita väitetyistä ihmisoikeusloukkauksista vuonna 2017, jolloin hänet nimettiin Putinin läheiseksi liittolaiseksi. Tuolloin yhdysvaltalaisviranomaiset syyttivät Kadirovia “katoamisiin ja laittomiin murhiin osallistuvan hallinnon” valvonnasta ja kielsivät häneltä maahanpääsyn. Jatkoa seurasi joulukuussa 2020.

– Ministeriöllä on laajaa, uskottavaa tietoa siitä, että Kadirov on vastuussa useista törkeistä ihmisoikeusloukkauksista, jotka ovat peräisin yli vuosikymmenen takaa. Näitä ovat muun muassa kidutus ja laittomat murhat, USA:n silloinen ulkoministeri Mike Pompeo kommentoi tiedotteessa.

Chimaev syntyi Tšetšeniassa, jossa hän aloitti myös kamppailulajiuransa viisivuotiaana. Myöhemmin hän muutti äitinsä kanssa Ruotsiin, missä hän jatkoi kamppailu-urheilua pääasiassa vapaapainin parissa ennen siirtymistään vapaaotteluun 23-vuotiaana.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Kamppailulajit