Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Alennuskoodit - Bonuspanda.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi
Pussit.com mainos iso

E-urheilu

Disney e-urheilukohun keskellä – Syyttää faniprojektia tekijänoikeusrikkomuksista

Club Penguin MMO Disney

The Walt Disney Companyn omistama, sittemmin suljettu, mutta aiemmin hyvin suosittu Club Penguin -massiivinen monen pelaajan verkkopeli on jälleen tekijänoikeuskohun keskellä.

Club Penguin oli äärimmäisen suosittu massiivinen monen pelaajan verkkopeli, jonka The Walt Disney Company osti ja sittemmin sulki. Pelin pohjalta on sittemmin perustettu lukuisia faniprojekteja ja ne ovat keränneet miljoonia pelaajia. Suosituin näistä on ollut Club Penguin Rewritten.

Disney on kuitenkin syyttänyt faniprojekteja tekijänoikeuksiensa rikkomisesta toistuvasti ja nyt Englannin Lontoon kaupungin poliisi suoritti Club Penguin Rewrittenin toimitiloihin etsinnän ja takavarikoi kaiken projektin omaisuuden. Lisäksi kolme hankkeeseen liittyvää henkilöä pidätettiin, mutta heidät vapautettiin saman päivän aikana.

Club Penguin julkaistiin vuonna 2005 ja Disney osti sen vuonna 2007. Se oli pääosin alaikäisille lapsille suunnattu MMO-peli, joka sijoittui sarjakuvamaiseen antropomorfisten pingviinien maailmaan.

Pelin sulkemista vuonna 2017 on seurannut lukuisia luvattomia harrasteprojekteja yksityisillä palvelimilla, mukaan lukien Club Penguin Rewritten, joka julkaistiin ensimmäisen kerran samana vuonna, kun virallinen peli suljettiin.

Nyt Disney on pakottanut myös Rewrittenin sulkemaan palvelimensa. Yksi projektin tekijöistä julkaisi pelin Discord-palvelimella tiedotteen pelin tilanteesta.

– CPRewritten sulkeutuu välittömästi täydellisesti Disneyn pyynnöstä. Olemme vapaaehtoisesti luovuttaneet verkkosivuston hallinnan poliisille, jotta he voivat jatkaa tekijänoikeustutkimustaan.

Club Penguin Rewrittenillä oli toimintansa aikana kymmenen miljoonaa käyttäjää. Myös pelin virallisella sivustolla on lyhyt tiedote poliisitoimista.

– Tämän sivuston on ottanut haltuunsa Police Intellectual Property Crime Unit PIPCU:n Operation Creative -yksikkö.

Yksi pelin moderaattoreista, BigChun, kommentoi yhdysvaltalaismedia Gizmodolle Disneyn toimien taustasyitä.

– Tällaisen pelin pyörittäminen maksaa rahaa. Siksi mainoksia laitettiin pelin tiettyihin osiin. Me tai ainakin minä oletan, että Disney sai meidät kiinni tällä tavalla.

Tämä ei ollut ensimmäinen kerta, kun Disney on poistanut epävirallisen Club Penguin -sivuston. Huhtikuussa 2020 Club Penguin Online suljettiin tekijänoikeuslakien rikkomisen ja pelaajien rikossyytösten vuoksi.

PitbullSPINS.com tarjoaa: 21 ilmaiskierrosta ilman talletusta

  • Lunasta pelkällä rekisteröitymisellä 21 ilmaiskierrosta 21 Casinolle!
  • Ensimmäisestä talletuksesta jopa 121% bonus 300€ asti

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta E-urheilu