Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Ralli

Rallin MM-sarja painii hybridiongelmien kanssa – Hyuindain tallipomo avasi tuskaisen sanaisen arkkunsa

Hyundain WRC-talli Etelä-Korea
AOP

Rallin MM-sarja siirtyi tälle kaudelle käyttämään hybridiautoja ja ne ovat tuoneet mukanaan aivan uudenlaisia haasteita.

Rallin MM-sarjaa on takana vasta kaksi osakilpailua, Monacon ja Ruotsin MM-rallit, uusien WRC-autojen hybridiyksikköjen kanssa on riittänyt haasteita. Muun muassa Hyundain Ott Tänak joutui keskeyttämään Ruotsin-rallin kärkipaikalta, kun ajotietokone ilmoitti virolaisen auton hybridiyksikön olevan vaarallinen.

Seuraava MM-ralli ajetaan Kroatiassa 21.-24.4. ja MM-sarjan tallit käyvät kiivasta kehitystyötä. Tallit keskustelevat myös Kansainvälisen autoliiton FIA:n kanssa siitä, olisiko hybridisääntöihin mahdollista tehdä muutoksia.

– Voit silti väittää, että kaksi minuuttia on vielä liikaa sellaiselle, josta et ole vastuussa, missä olisi voinut jatkaa rallia täysillä, mutta mielestäni se on jo parannus ja rehellisesti sanottuna aihetta ei ole suljettu, Hyundain apulaistallipäällikkö Julien Moncet kommentoi tilannetta viitaten kuskien saamiin aikasakkoihin erikoiskokeiden väliin jättämisestä. Tämäkin sääntö on noussut pinnalle hybridiongelmien kanssa.

– Työskentelemme edelleen FIA:n kanssa löytääksemme ratkaisun. Mutta täydellisen ratkaisun löytäminen on vaikeaa, koska meidän on otettava huomioon niin monet parametrit, että jokainen löytää aina valitettavan aiheen.

Asiaa voidaan pyöritellä vaikka hamaan tappiin saakka.

– Jos lyhennämme kahdesta minuutista yhteen minuuttiin, jotkut sanovat kyllä, mutta sillä välin emme käytä renkaita ja jatkamme viidellä renkaalla – tällaiset asiat ovat vain yksi esimerkki. Se on siis erittäin hankalaa, Moncet pyörittelee.

Ainoa pitkäkestoinen ratkaisu olisi löytää keino, jolla minimoitaisiin hybridilaitteistojen ongelmat. Kyseessä ei ole kuitenkaan ihan yksinkertainen temppu.

– Onko se reilua, riittääkö se? Ei ehkä tarpeeksi, mutta oikean ratkaisun löytäminen on vaikeaa. Puhumme, emme joka päivä, mutta säännöllisesti FIA:n kanssa ja niin edelleen, ja se on todella hankalaa ollakseni rehellinen. Olen avoin ehdotuksille!, Moncet jatkoi.

Yksi ehdotus on ollut, että hybridivikoja kohdeltaisiin sääntömielessä kuin mitä tahansa muitakin teknisiä vikoja. Sekään ei ole Moncetin mukaan aivan yksiselitteistä.

– Joka kerta kun muutat sääntöjä, sinun on aina mietittävä kaikkia muita näkökohtia.

– Puhuin renkaista, ehkä liioitellen, mutta joku voisi tarkoituksella laittaa keskeytyksen järjestelmävirheen syyksi ja vetäytyä säästääkseen renkaita powerstagelle, kaikki on mahdollista jossain vaiheessa, se on moottoriurheilua. Joten, kuten sanon, se ei varmasti riitä, mutta se on paras, mitä olemme tähän mennessä saaneet.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Ralli