Seuraa meitä:

Formula 1

F1-tunarikuski Nikita Mazepin haaveilee F1-paluusta – Syyllistää myös sarjaa tapahtuneesta

Nikita Mazepin entinen F1-kuljettaja Venäjä
AOP

Kesken kuluvan Formula 1 -kauden Haasilta potkut saanut venäläiskuljettaja Nikita Mazepin on kertonut CNN:n haastattelussa tyytymättömyydestään saamiinsa potkuihin. Mazepin arvosteli F1:n arvomaailmaa kovin sanoin.

Entinen Formula 1 -kuski Nikita Mazepin totesi CNN:n haastattelussa, että F1:n arvot on asetettava valokeilaan. Nikitan Haasille tuoma sponsori Uralkali, jota hänen isänsä Dmitri Mazepin johtaa, käy edelleen oikeutta Haasin kanssa sponsorirahojen kohtalosta.

Haas antoi potkut venäläiskuljettajalle juuri ennen F1-kauden avausosakilpailua, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan. Haas piti kestämättömänä jatkaa Nikitan ja hänen tukijoittensa kanssa ja Uralkali-sopimus lähti tallista samalla ovenavauksella. Uralkali alkoi välittömästi vaatia kauden 2022 sponsorimaksuja takaisin tallilta sopimuksen purusta johtuen.

Nikita on kommentoinut myös, että haluaisi jatkaa F1-uraansa tulevaisuudessa. Sitä ennen hän haluaa kuitenkin käsitellä sitä, miten F1-tallit saavat käyttäytyä. CNN:n haastattelussa venäläinen kiisti, että hänen poliittinen sitoumuksensa olisi ongelma tulevaisuudessa.

– Jokaisella on oikeus puhua tai olla puhumatta ja Kansainvälinen autoliitto FIA, korkein hallintoelin, on antanut minulle mahdollisuuden kilpailla niin kauan kuin olen neutraali.

– Sanoisin, että suurin ongelma tässä on paluu lajiin, jossa tallit saavat pitää sponsorirahoja täyttämättä sopimusta. Ja jopa pyytää lisää, vaikka he sanovat, etteivät halua rahaa Venäjältä. Joten en ole varma, mutta urheilulliset arvot on arvioitava minulle tämän jälkeen.

F1-haaveet elävät edelleen vahvoina

Nikita kokee, että hänellä on enemmän annettavaa F1:ssä, kun hänen tulokaskautensa vuonna 2021 osui samaan aikaan, kun Haas kamppaili kilpailukyvyttömän autonsa kanssa. Mies ei ole kuitenkaan heittänyt kirvestä kaivoon.

– Tällä hetkellä on vaikea sanoa, koska olen erittäin varovainen siitä, että ongelmani on se, että olen menettänyt työpaikan. Yritin päästä F1-sarjaan 17 vuotta ja sitten lopulta pääsin sinne. Mutta se on hyvin pieni asia, jos vertaa suuriin asioihin, joita maailmassa tällä hetkellä tapahtuu.

– Tietysti haluaisin palata lajin pariin. Minusta tuntuu, että minulla on siellä paljon keskeneräisiä asioita. Mutta minun täytyy odottaa, kunnes asiat jäähtyvät. Enkä edes tiedä kenen puoleen voin palata, koska Haas on ilmeisesti tehnyt sen, mitä he tekivät pelatessaan ei mielestäni puhtainta peliä. Mutta se on minulle erilaista, venäläinen pyöritteli.

Nikita on kieltäytynyt kommentoimasta Venäjän aloittamaa Ukrainan-sotaa, mutta myöntää, että asia ei ole helppo.

– Minun näkemykseni on, että riippumatta siitä, mitä tällä hetkellä tapahtuu, ja näen vain hyvin pienen osan siitä sieltä, missä olen Moskovassa, se on erittäin tuskallista. Ja tunnen sen ehdottomasti.

– Olen elänyt 23 vuotta ja elänyt hyvin rauhallisessa maailmassa. Mutta mitä tulee viralliseen asemaani, olen sanonut monta kertaa, että minulle on erittäin tärkeää olla neutraali, koska olen urheilija. Ja minusta on tärkeää pystyä olemaan neutraali. Jopa sitä varten olen luonut perustan, joka auttaa urheilijoita pysymään periaatteessa neutraalina.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta Formula 1