Seuraa meitä:

Tennis

Suomen tennistähti aloittanut vakuuttavasti Barcelonassa! – Seuraavaksi maailmanluokan testiin

Emil Ruusuvuori pelaa Barcelonan ATP-kisassa.
AOP

Barcelonassa pelataan tällä viikolla tenniksen ATP-500 tason turnausta, jossa on mukana 48 pelaajaa kaksinpelikaaviossa ja 16 paria nelinpelissä. Turnauksessa on jaossa 2,6 miljoonaa euroa palkintorahoja ja voittajalle luvassa 500 ATP-pistettä. Turnauksessa on mukana myös Suomen miestenniksen ykköspelaaja, kun Emil Ruusuvuori on edennyt jo kolmannelle kierrokselle.

Suomen miestenniksen ykköspelaaja Emil Ruusuvuori pelaa jopa yllättävän vahvaa massakautta. Vahvat otteet ovat tulleet esille Barcelonan ATP-500 -tason turnauksessa, sillä Ruusuvuori on edennyt turnauksessa jo kolmannelle kierrokselle ja samalla 16 parhaan pelaajan joukkoon.

Ensimmäisellä kierroksella Ruusuvuori murskasi kokeneen espanjalaisen nurmikenttäspesialistin massalla, kun Feliciano Lopez kaatui suoraan kahdessa erässä 2-0 (6-0, 6-1) -erin. Ruusuvuori syötti ottelussa yhden ässän, kaksi kaksoisvirhettä ja ykkössyötöllä voitti 21 pistettä 24’stä yrityksestä. Kokeneen Lopezin ykkössyöttöprosentti ottelussa oli vain vaivainen 35, joten suomalaisella oli helppo työ murskata Lopez.

Toisella kierroksella vastaan asettui Kazakstanin kovasyöttöinen Alexander Bublik, joka viime viikolla avoimesti kritisoi koko massakenttää alustana. Bublikista ei ollut Ruusuvuorelle mitään vastusta, vaan suomalainen nappasi tästäkin ottelusta 2-0 -voiton. Ensimmäinen erä meni yhdellä syötönmurrolla 6-3 -lukemin ja toinen erän kolmella murrolla 6-1 -lukemin suomalaiselle. Bublik syötti ottelussa kuusi kaksoisvirhettä ja ainoastaan kaksi ässää.

Kolmannella kierroksella torstaina Ruusuvuori saa tällä hetkellä ehkä kovimman mahdollisen haasteen massalla, kun vastaan asettuu Norjan Casper Ruud. Ruudin Monte Carlon Masters-turnaus menneellä viikolla meni päin honkia, sillä tappio tuli jo kolmannella kierroksella, mutta Indian Wellsissä Ruud pelasi loppuottelussa Carlos Alcarazia vastaan häviten tämän.

Ruud on noussut ATP-listalla jo sijalle seitsemän. Avauskierroksella massalla parhaiten kaikista alustoista viihtyvä norjalainen kaatoi Yhdysvaltain Brandon Nakashiman suoraan 2-0 -erin. Herrat kohtasivat toisensa vuoden 2020 US Openissa toisella kierroksella ja tuolloin Ruusuvuori joutui antamaan luovutusvoiton. Barcelonan kohtaamisen voittava osapuoli etenee puolivälieriin ja kohtaa perjantaina joko Espanjan Pablo Carreno-Bustan tai Italian Lorenzo Sonegon.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta Tennis