Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Alennuskoodit - Bonuspanda.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi
Pussit.com mainos iso

Ralli

Rallin WRC-kausi jatkuu Kroatiassa – ”Hyvin erikoinen asfalttiralli”

Ott Tänak Betsafen haastattelussa
AOP

Rallin WRC-sarjan vuoden kolmas osakilpailu ajetaan Kroatiassa ja täyteen vauhtiin päästään taas tämän viikon torstaina miltei kahden kuukauden tauon jälkeen. Takana ovat Monte Carlon ja Ruotsin rallit, mutta nyt olosuhteet ovat varsin toisenlaiset ja uusien autojen voimasuhteet vielä pieni kysymysmerkki, joten mielenkiintoa riittää Kroatian teillä varmuudella.

Kahden osakilpailun jälkeen WRC-pistetaulukon kärjessä on Ruotsin rallissa voittoa juhlinut Toyotan Kalle Rovanperä, joka lähtee vetoyhtiö Betsafen arvion mukaan hienoisena suosikkina myös Kroatian ralliin, joka on kilpailukalenterissa vasta toista kertaa. Rovanperän voittokerroin on osakilpailun aattona 3.95, mutta tiukassa tuntumassa tulevat Toyotan Elfyn Evans (4.50), Hyundain kaksikko Thierry Neuville ja Ott Tänak (molemmat 5.00) sekä Fordin Craig Breen (6.85).

Tänak ei lähde hänkään ennakkoon tarkemmin arvioimaan lopputuloksia, mutta toteaa Betsafe eksklusiivihaastattelussa Rovanperällä olevan pieni lisäetu puolellaan suomalaisen päästyä testaamaan Pirellin renkaita ennakkoon Kroatiassa.

– Noina päivinä yleensä ajetaan vain joitain kilometrejä erilaisilla renkailla ja pyritään löytämään suuntaa kehitykselle. Nykyään kun testipäiviä on rajoitetusti, ovat lisäkilometrit kuitenkin hyödyllisiä; Tänak muistuttaa.

Liikaa painoa testipäivälle Tänak ei kuitenkaan laita ja muistuttaa samalla, että Kroatiassa ajetaan vuoden ensimmäinen varsinainen asfalttiralli, vaikka tuntumaa asfalttiin saatiinkin jo Monte Carlossa.

– Monte Carlo oli tänä vuonna hyvin kuiva ja olosuhteet paremmat kuin mitä voimme Kroatiassa odottaa. Yleisesti ottaen Monte Carlo antoi hyvän yleiskuvan muiden tallien menosta asfaltilla ja toki mekin opimme paljon, mutta emme voi aliarvioida kilpailijoitamme, Tänak sanoo.

– Kroatiassa näemme, miten kehitys on tällä välin edennyt.

Hyundain meno näytti Ruotsissa jo vahvemmalta kuin Monte Carlossa, mutta Tänak ei nosta tavoitteita taivaisiin.

– Alkuun olisi positiivista saada ajettua ralli loppuun saakka, Tänak heittää ja uskoo viime vuoden kokemusten Kroatiasta auttavan.

– Se on hyvin erikoinen asfalttiralli. Tien pinnan lukeminen oli meille vaikeaa, teimme muutamia vääriä rengasvalintoja ja kaikkineen sellainen luotto vähän puuttui. Nyt tiedämme kuitenkin mitä odottaa ja se antaa meille mahdollisuuden valmistautua paremmin.

Samaa varmaan ainakin toivoo myös Rovanperä, joka viime vuonna Kroatiassa pamautti ulos jo rallin alkuvaiheissa ja joutui keskeyttämään.

Kroatian ralli alkaa jo torstai-iltana Zagrebissa ja varsinaiset 20 erikoiskoetta ajetaan perjantain ja sunnuntain välillä.

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Ralli