Seuraa meitä:

Ralli

Kalle Rovanperän komean voiton kummallinen seuraus – mestaruuskerroin nousi

Kalle Rovanpera Kroatian MM-ralli
AOP

WRC:n Kroatian rallista muodostui viime viikonloppuna todellinen jännitysnäytelmä, jonka Toyotan Kalle Rovanperä vei lopulta nimiinsä noustuaan viimeisellä Power Stage -pätkällä ohi Hyundain Ott Tänakin. Rovanperä tukevoitti näin asemiaan MM-sarjan kärjessä, mutta vedonlyöntikertoimet reagoivat yllättäen täysin toisin.

Rovanperän suorituksen arvoa nostaa se, että Ott Tänak ehti jo nousta hänen ohitseen pitkälti paremman rengasvalintansa ansiosta, mutta päätöspätkällä Rovanperä pani kaiken peliin ja nousi uudestaan keulaan. Pienen sulan hattuunsa voi kenties ottaa myös Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala, joka hyvinkin mahdollisesti saattoi antaa Esapekka Lapille ohjeet ottaa päätöspätkä hiukan puolivaloilla ja antaa Tänakille ja Hyundaille kuva, että Toyota on lyötävissä ajamalla pätkä vain normaalisti.

Toisin siis kävi ja Rovanperä kasvatti etumatkaansa jo 29 pisteeseen MM-pistetilanteessa toisena olevaan Thierry Neuvilleen, joka sijoittui Korsikassa kolmanneksi. Samalla Rovanperä liittyi harvalukuiseen joukkoon, joka on voittanut MM-rallin niin lumella, soralla kuin asfaltillakin ja tämän myötä vankisti entisestään asemiaan mestaruustaistelussa.

Vai vankistiko? Ruotsalaisen vetoyhtiö Betsafen kertoimissa tapahtui merkillinen muutos. Kun ennen Kroatian rallia Rovanperän maailmanmestaruudelle oli tarjolla kerroin 2.47, niin voitokkaan rallin jälkeen kerroin ei ollut suinkaan odotetusti laskenut entisestään, vaan noussut 2.50:een. Toki kerroin on pienempi kuin kauden alkaessa (3.85), mutta nyt tapahtunut muutos on erikoinen.

Tämä on myös huomattu ja Betsafelle on tullut palautetta, jossa on epäilty kaikkea inhimillisestä virheestä ties mihin saakka.

– Meiltä on kysytty, että olemmeko me tulleet hulluksi, naurahtaa Betsson Groupin Ruotsin maajohtaja Mattias Wennerkvist.

Wennerkvist taustoittaa tilannetta sillä, että asetelmat ovat kaikkineen muuttuneet sitten kauden alun ja selkeää näyttöä paremmasta Kroatiassa Tänakin ja Neuvillen esitysten myötä osoittanut Hyundai on kokonaisuudessaan nousemassa vahvaksi haastajaksi Toyotalle ja nimenomaan Rovanperälle.

– Kausi on kuitenkin vielä pitkä ja koko Hyundain talli tekee hartiavoimin töitä Neuvillen mestaruuden eteen, kuten toki myös Toyota Rovanperän, mutta ei meidän papereissamme Rovanperä vielä karkuun päässyt. Valitettavasti emme voi julistaa edes kertomien valossa Rovanperää mestariksi.

– Onhan Rovanperä silti edelleen ykkössuosikki ja nimenomaan hänestä tuli Toyotan ehdoton ykkössuosikki mestariksi. Kokonaisuudessaan mestaruuskertoimet ovat monen muun osalta nousseet alkukauden aikana merkittävästi, joten suhteessa Rovanperä nosti kertoimissakin asemaansa suurimpaan osaan muista kuljettajista nähden, vaikka absoluuttinen kerroin hiukan nousikin, sanoo Wennerkvist.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta Ralli