Seuraa meitä:

Tennis

Suomalaistähti kiipeää tenniksen maailmanlistalla! – Nyt jo ennätyslukemissa

Emil Ruusuvuori pelaa Munchenissa.
AOP

Tenniksen ATP-kiertueella pelataan tällä hetkellä valmistavia turnauksia kohti Ranskan Avointa mestaruusturnausta, joka alkaa toukokuun lopulla. Tällä viikolla ATP- ja myös WTA-kiertueella pelataan Madridin Masters-1000 -turnaus, joka on hyvä valmistava turnaus Ranskaan. Jokaisena maanantaina julkaistaan sekä ATP:n, että WTA:n puolesta tuore maailmanlista ja suomalaisittain ATP-lista on maanantaina hienoa luettavaa.

Tuoreella ATP:n maailmanlistalla Suomen miestenniksen ykkösnimi Emil Ruusuvuori on kohonnut uransa ennätys lukemiin. Ruusuvuori eteni viime viikon turnauksessa Saksan Munchenissä aina puolivälieriin asti, mutta taipui tuossa ottelussa turnauksen voittaneelle Holger Runelle 2-0 -erin.

Ruusuvuori nousi maailmanlistalla sijalle 59 ja paransi rankingiaan neljä sijaa edellisestä viikosta. ATP-pisteitä Ruusuvuorella on koossa tällä hetkellä 914 ja jotta suomalainen voisi nousta 50 parhaan pelaajan joukkoon, niin pisteitä täytyisi kerätä yli tuhat.

Tenniksessä toki aina edellisen vuoden pisteet poistuvat tilastoista, kun uusi vuosi koittaa, eli pelkästään voittamalla yhden ottelun viikossa Ruusuvuori tekee nousua. Tämä on mahdollista sen takia, koska suomalaisen massakenttäkausi on tänä vuonna ollut merkittävästi vahvempi kuin vuosi sitten.

ATP-rankingissa kärkipaikkaa pitää Novak Djokovic. Djokovicilla on koossa 8400 ja serbialainen osallistuu tällä viikolla ykkössijoitettuna Madridin Masters-1000 kisaan. Maailmanlistan toisena on Venäjän Daniil Medvedev, joka on edelleen sivussa leikkaushoitoa vaatineen loukkaantumisen takia. Kolmantena on Saksan Alexander Zverev ja neljäntenä Rafael Nadal, joka on mukana Madridin kisassa. Ruusuvuori ei päässyt mukaan Madridin kisaan.

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta Tennis