Seuraa meitä:

Yleisurheilu

Nyt on hurjaa! – Keihäsjätti liikuttaa rautaa käsittämättömällä tavalla

Johannes Vetter on kunnossa
AOP

Miesten keihäänheitto on Suomessa yksi seuratuimmista lajeista kaikki mahdolliset urheilut huomioiden. Viimeisten vuosien aikana Suomen taso on kokenut pienen laskun, mutta jälleen tulevaisuus näyttää valoisammalta. Keihäänheiton haltijamaaksi on kuitenkin noussut Saksa, josta on tullut erinomaisia heittäjiä rutkasti viime vuosina.

Miesten keihäänheitto on Suomessa tulevanakin kesänä äärimmäisen seurattu laji. Keskustelu on kovaa, kun Suomesta haetaan kolmea edustajaa niin Eugenessa käytäviin MM-kisoihin, kun Munchenissä pidettäviin EM-kisoihin.

Kummassakin kisassa ykkössuosikki voittajaksi tulee samasta maasta ja harjoituskeskuksesta, eli Saksasta. Ykkössuosikki niin maailmanmestariksi kuin euroopanmestariksi on Johannes Vetter. Viime vuonna Vetter oli läpi kauden ylivoimainen, mutta Tokiossa olympiakulta jäi ottamatta, kun rata isokokoisen ja voimakkaan heittäjän alla ei kestänyt.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Johannes Vetter (@johannes_vetter) jakama julkaisu

Vetter on tehnyt viime vuodet kovaa työtä sen eteen, että haamuraja rikkoontuisi. Saksalainen heitti loppukesästä 2020 hurjan reilun 97 metrin kaaren, joten tällä hetkellä Vetterin katse on tiukasti asetettu sadan metrin viivalle.

Vetterin Instagramista voi hienosti päätellä, että yläkropassa on iskua jälleen hurjasti ja 8o0 gramman keihäs voi lentää todella kauas heiton osuessa kohdalleen. Siitä on osoituksena hieno ylivetovideo, jossa Vetter heittää 30 kilon tankoa valmentajansa Boris Obergföllin auttamana kohti kattoa.

Saksalaistähti heittää ensi kesänä jälleen Suomessa, kun hänen on tiedotettu tulevan ainakin Turun Paavo Nurmi Gameseihin kesäkuun alkupuolella.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta Yleisurheilu