Seuraa meitä:

Formula 1

Miamissa maaginen aika-ajo! – Bottasilta jättionnistuminen

Valtteri Bottas Alfa Romeollaan kolmanteen riviin.
AOP

Moottoriurheilun kuninkuusluokassa formula ykkösissä ajettiin Miamin GP:n aika-ajot lauantai-iltana. Aika-ajoissa tutut tallit johtivat joukkoja, kun Maranellon punaiset valtasivat eturivin ja Red Bull Racingin autot ottivat toisen rivin. Aika-ajojen suurimman yllätyksen järjesti Alfa Romeon suomalaiskuljettaja Valtteri Bottas.

Formula ykkösten Yhdysvaltain GP:ssä Miamissa MM-sarjaa johtava Charles Leclerc valtasi paalupaikan ajamalla hurjan kierroksen 1.28,796. Tallikaveri Carlos Sainz jr. oli aika-ajojen toinen jääden lähes kaksi kymmenystä tallikaverilleen. Kolmanteen ruutuun ajoi hallitseva maailmanmestari Max Verstappen, joka jäi Sainzista vain 0,005 sekuntia. Red Bull Racingin Sergio Perez otti neljännen ruudun ja täydensi kärkitallien toimesta kaksi ensimmäistä lähtöriviä.

Aika-ajojen suurimmasta yllätyksestä vastasi suomalaiskuski Valtteri Bottas, joka ajoi Alfa Romeonsa viidenteen ruutuun. Eroa neljänneksi ajaneeseen Pereziin kertyi nelisen kymmenystä, mutta Bottas oli kuitenkin 0,15 sekuntia nopeampi kuin Lewis Hamilton Mercedes GP:llä, joka on löytänyt lisävauhtia tämän viikonlopun aikana. Bottasin tallikaveri Zhou Guanyu jäi ensimmäiseen sessioon ajamalla yli 1,5 sekuntia heikomman kierrosajan.

Mercedes GP:llä George Russell on pitänyt koko viikonlopun parempaa vauhtia kuin Hamilton, mutta Russell jäi silti aika-ajoissa toiseen sessioon. Russellin aika oli puoli sekuntia hitaampi kuin Hamiltonin.

– Red Bull on tosi nopea suoralla, mutta me olemme vahvoja mutkaosuuksilla. Sunnuntain kisa tulee olemaan todella tiukka ja haaste on iso, minkä he meille antavat. Toivottavasti me olemme ruutulipulla ensimmäisenä, kommentoi Leclerc aika-ajosta.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta Formula 1