Seuraa meitä:

Yleisurheilu

SM-maastoissa nähtiin yllätysvoittajia: “Mo Farah sanoi, että olen valmis”

Nathalie Blomqvist ja Kristiina Mäki maastojuoksun SM-kisoissa
AOP

Maastojuoksun SM-kisat käytiin viikonloppuna Nakkilassa. Suomen Mestaruudesta juostiin 4 ja 10 kilometrin matkoilla miehissä, naisissa ja juniorisarjoissa.

Naisten 10 km kisan mestariksi kruunattiin Esbo IF:n Camilla Richardsson, voittoajalla 35.01. Aiemmin estejuoksuun keskittynyt Richardsson on kuluneen talven aikana juossut pidempiä matkoja puolimaratonista aina maratoniin. Naisten kympillä toiseksi sijoittui Rovaniemen Lapin Johanna Peiponen ja kolmanneksi Pudasjärven Urheilijoiden Susanna Saapunki.

Miesten puolella nähtiin yllätysmestari, kun voiton vei Turun urheiluliiton Mustafa Muuse. Vasta 20-vuotias Muuse juoksi maaliin ajassa 30.34. Suomenmestaruus on nuorelle turkulaiselle ensimmäinen aikuisten sarjassa. Muuse on treenannut kuluvalla kaudella kolme kuukautta Etiopissa olympiavoittaja Mo Farahin treeniryhmässä

– Tiesin että olen hyvässä kunnossa, päätin ettei tänään jarrutella eikä katsella. Jos Sir Mo Farah sanoo, että olet valmis, niin sitten olet valmis, Muuse kommentoi Ylen televisiohaastattelussa voiton jälkeen.

Muusen jälkeen maaliin tulivat Lahden Ahkeran Ossi Kekki sekä Alajärven Ankkureita edustava Antti Ihamäki.

Naisten 4 km matkalla IK Falkenin Nathalie Blomqvist oli ylivoimainen. Blomqvist voitti mestaruuden ajalla 13.04 ja jätti Tokion olympiafinalisti Kristiina Mäen 24 sekunnin taakse. Kansainvälisellä tasolla Tshekkiä edustava Mäki juoksee Suomessa Lahden ahkeran riveissä. Pronssille juoksi Suolahden Urhon Saija Seppä.

Miesten 4 km kisan voittoon porhalsi Eemil Helander aikaan 11.36. Jyväskylän Kenttäurheilijoiden esteiden erikoismies juhli ensimmäistä aikuisten sarjan maastojuoksun Suomen mestaruutta. Toiseksi juoksi Joensuun Katajan Mika Kotiranta ja kolmanneksi Lahden Ahkeran Ossi Kekki, joka ahkeroi mitaleille myös kympillä.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta Yleisurheilu