Seuraa meitä:

Tennis

Espanjassa on uusi tennistähti syntynyt! – “On mahtava kaataa näitä pelaajia…”

Carlos Alcaraz voitti Madridin Masters-1000 turnauksen.
AOP

Espanjassa pelattiin menneellä viikolla toiseksi viimeinen ATP-kiertueen massakenttäkauden Masters-1000 -kisa. Tämä turnaus käytiin Espanjan pääkaupungissa Madridissa ja turnauksessa voiton otti nimiinsä kotiyleisön suosikki Carlos Alcaraz. Mestaruus oli espanjalaiselle vuoden neljäs. Voitto tekee Alcarazista yhden suurimmista suosikeista Ranskan Avoimiin, jotka käynnistyvät Pariisissa kahden viikon päästä.

Carlos Alcaraz teki Madridin Masters-1000 -kisassa sellaisen tempun, johon ihan jokainen poika ei ole pystynyt etenkään massakentällä tai samassa turnauksessa. Alcaraz marssi turnaukseen voittoon kaatamalla puolivälierässä Rafael Nadalin, välierässä Novak Djokovicin ja finaalissa Alexander Zverevin.

Massakentällä Nadal ja Djokovic ovat olleet viimeiset kymmenen vuotta täysin ylivoimaisia, eikä kummankaan pelaajan ulkopuolelta ole saatu Ranskan Avoimiin mestaria sitten vuoden 2015, jolloin Sveitsin Stan Wawrinka kaatoi finaalissa Djokovicin. Vuodesta 2005 alkaen turnauksen on voittanut vain neljä eri pelaajaa, kun edellä mainittujen lisäksi Sveitsin Roger Federer kaatoi Ruotsin Robin Söderlingin finaalissa vuonna 2009.

Alcaraz kaatoi turnauksen loppuottelussa Zverevin tylyin 2-0 -erin. Alcaraz menetti omilla syötöillään yhteensä kuusi pistettä ja mursi Zverevin syötön yhteensä neljä kertaa. Erät menivät espanjalaiselle 6-3 ja 6-1 -lukemin. Voitto oli Alcarazille kymmenes putkeen ATP-listan TOP-10 pelaajasta.

– On mahtavaa kaata näitä pelaajia. Ensin kaataa kaksi historian parasta pelaajaa ja perään Zverev, joka on maailmanlistalla kolmantena. Hän on loistava pelaaja. Voisin sanoa, että tämä oli paras viikko koko elämässäni.

Alcaraz on voittanut miesten puolella eniten yksittäisiä otteluja tänä vuonna. Espanjalaisella on koossa 28 voittoa, kun välierässä Zvereville taipuneella Stefanos Tsitsipasilla on 27. Kolmantena listalla on Venäjän Andrey Rublev.

– Olen 19-vuotias ja luulen, että se on syy, miksi jaksan pelata pitkiä ja kovia matseja putkeen. Tällä hetkellä tunnen olevani erinomaisessa fyysisessä kunnossa.

Tällä viikolla pelataan Rooman Masters-1000 -turnaus. Alcaraz on sijoitettuna turnauksessa seitsemänneksi ja kohtaa turnauksen toisen kierroksen ottelussa Chilen Cristian Garinin. Suomen Emil Ruusuvuori taipui karsintojen toisella kierroksella Argentiinan Sebastian Baezille eikä ole mukana turnauksessa.

 

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta Tennis