Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Talviurheilu

IS: Readme.fi-kustantamo suututti hiihtotähti Iivo Niskasen pahemman kerran

Iivo Niskanen Tour de Ski
AOP

Hiihtotähti Iivo Niskanen ja Readme.fi-kustantamoa pyörittävä Werner Söderström Osakeyhtiö ovat riidoissa Readmen elämänkertasuunnitelmien vuoksi. Idealla ei ole Niskasen hyväksyntää.

Ilta-Sanomat kertoi viime viikonloppuna, että Readme.fi-kustantamoa pyörittävä Werner Söderström Osakeyhtiö aikoo julkaista hiihtotähti Iivo Niskasesta elämänkerran nimeltään Iivo – koko tarina.

Tietokirjailija Kalle Virtapohjan suunnittelema teos suututtaa Niskasta. IS:n mukaan Niskanen kokee hankkeen selkänsä takana vehkeilemiseksi.

– Kirjan nimi on Iivo – koko tarina, mikä on hyvin harhaanjohtavaa. Minua, valmentajaani Olli Ohtosta, perhettäni tai minua lähellä olevia ihmisiä ei ole tähän haastateltu, Niskanen raivoaa.

IS:n artikkelin mukaan Readme.fi:n kustantajan Ari Sahasen mukaan urheilijaan oli tarkoitus olla yhteydessä jossain vaiheessa kirjantekoa. Sahanen korosti, että kirjasta ei kustantamossa suunniteltu perinteistä elämäkertaa, jonka tekemiseen Niskanen tiiviisti osallistuisi. Niskanen on ärsyyntynyt kustantamon etenemistavasta.

– Ei ilmeisesti ole ensimmäinen tämänkaltainen projekti kyseiseltä kustantamolta. Mielipiteeni on, että aikamoinen rimanalitus ja kuluttajana odottelisin sitä oikeaa ”koko tarinaa” eli elämäkertaani, Niskanen lataa.

Niskanen ei ole aikeissa lopettaa uraansa lähivuosina, joten miehen mukaan Readmen mainostama koko tarina jää pahasti vajaaksi.

– Uusia lukuja tehtaillaan vielä vuosia.

Niskasen kaupalliseen nimenkäyttöön liittyviä immateriaalioikeuksia valvoo hänen uusi manageriyhtiönsä TMG Management Oy. Sen toimitusjohtaja-pääomistaja Miro Rousku on ollut IS:n mukaan yhteydessä kustantamoon ja esittänyt sinne näkemyksensä tulevasta kirjasta.

IS:n mukaan vaikka menettely on suututtanut kirjan päähenkilön, juridisesti Readme ei tee mitään laitonta. Suomessa on perustuslaillinen sananvapaus, eikä esimerkiksi kirjahankkeesta tarvitse informoida kohdehenkilöitä etukäteen.

Lähde: Ilta-Sanomat

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Talviurheilu