Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Talviurheilu

Vanhat haavat kaivetaan taas auki – Lahden vuoden 2001 hiihtoskandaalista uutta materiaalia

Lahden vuoden 2001 hiihdon MM-kisojen doping-skandaali
AOP

Lahden vuoden 2001 hiihdon MM-kisojen doping-skandaali on yksi Suomen urheiluhistorian synkimmistä luvuista. Nyt Sanoma Media Finland Oy:n Ruutu-palvelu julkisti tekevänsä draamasarjan aiheesta.

Sanoma Media Finland Oy:n Ruutu-palvelun tiedotteen mukaan Lahti 2001 -draamasarja julkaistaan vuonna 2023. Se kertoo tiedotteen mukaan vuoden 2001 hiihdon MM-kisojen doping-skandaalista kaunistelematta ja kiertelemättä. Kuusiosaisen draamasarjan ohjaavat Lauri Nurkse ja Riku Suokas sen pääosassa nähdään Mikko Leppilampi. Sarjan tuottaa Take Two Studios Oy:n Sara Norberg.

Tiedotteen mukaan sarjassa pureudutaan kipeään menneisyyteen draaman keinoin – mitä tapahtui ja miksi? Sarja on inhimillinen tarina intohimosta, häpeästä, äärimmäisestä paineesta ja niistä valinnan hetkistä, jotka voivat määrittää koko elämän. Lahti 2001 ei tuomitse, vaan pyrkii ymmärtämään ihmisiä tekojen takana.

Sarjan pääosassa nähdään Leppilampi, joka esittää fiktiivistä urheilutoimittajaa. Lahdessa asuvalla hahmolla on taustallaan epäonnistunut hiihtoura ja sen johdosta hän alkaa tutkia mielenkiinnolla Lahden tapahtumia. Sarjassa nähdään myös lukuisia oikeisiin henkilöihin perustuvia hahmoja, joita esittävät Suomen eturivin näyttelijät.

Sarjan juoni kulkee useassa aikatasossa, mutta päähuomio on vuoden 2001 tapahtumissa Lahden MM-kisojen ympärillä.

Sarjan ohjaaja Nurkse on innoissaan uudesta projektistaan.

– Ohjaajana rakastan tarinoita ihmisistä ja heidän vaikeista valinnoistaan. Tarve saada hyväksyntää muilta ja kokea yhteenkuuluvuutta voi ajaa ihmisen tekemään kyseenalaisia ratkaisuja, joilla on kauaskantoiset seuraukset.

– Lahti 2001 -sarjassa pääsemme tutustumaan hahmoihin elämänsä huipulla ja syvyyksissä. Haluan viedä katsojat ikonisten tapahtumien lähelle pohtimaan ja kokemaan riemua, hämmennystä, häpeää ja hyväksyntää sekä lopulta ymmärrystä. Yhteenkuuluvuuden tarve on meille primitiivinen, lauman ulkopuolelle sulkeminen on tuomioista pelätyin.

Sarjan vastaava tuottaja Eero Hietala Take Two Studiosista jakaa Nurksen innostuksen.

– Vaikka Lahti 2001 -sarja pohjautuu tositapahtumiin, kyseessä on fiktiivinen tarina. Lahden 2001 MM-hiihtojen dramaattiset käänteet koskettivat jokaista suomalaista ja uskomme, että nyt on oikea aika käsitellä niitä tv-draaman keinoin. Sarja pakottaa meidät vaikeiden asioiden äärelle, mutta uskomme, että se tarjoaa mahdollisuuden ymmärtää eri toimijoita aiempaa paremmin.

– Pyrimme kuulemaan kaikkia asianosaisia henkilöitä nyt käsikirjoitusprosessin aikana.

Entinen päävalmentaja Kari-Pekka Kyrö ei innostu projektista

Suomen hiihtomaajoukkueen silloinen päävalmentaja Kari-Pekka Kyrö on tietoinen projektista. Miestä pyydettiin hänen mukaansa myös mukaan sarjan tekemiseen.

– Ymmärsin, että jonkinlaista asiantuntijan roolia olisi pedattu minulle. Hohhoijaa, Kyrö toteaa tympääntyneenä Ilta-Sanomien haastattelussa.

– Arvelen, että jos tällainen draamaprojekti todella lähtee käyntiin, tekijät ovat aika lailla erilaisten julkisten lähteiden, kuten media-arkistojen tai viranomaispöytäkirjojen varassa. Vaikea uskoa, että asianosaiset avautuisivat. Ja aika kulahtaneelta paskaltahan tuo aihe kuulostaa, Kyrö tylyttää.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Talviurheilu