Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Tennis

Ranskan avoin tennisturnaus kovan paikan edessä: “Oikeudenmukaista päätöstä ei ole, suuntaan tai toiseen”

Ranskan avoin tennisturnaus Roland Garros
AOP

Venäjän aloittama Ukrainan-sota on aiheuttanut ongelmia myös tennispiireissä. Grand Slam -turnauksiin kuuluva Wimbledonin avoin tennisturnaus ehti jo asettaa venäläiset ja valkovenäläiset pelaajat pelikieltoon, mutta Ranskan avoin tennisturnaus vetää puolestaan omaa linjaansa.

Touko-kesäkuussa pelattava Ranskan avoin tennisturnaus ei ole asettanut venäläisille ja valkovenäläisille pelaajille pelikieltoa, toisin kuin esimerkiksi Wimbledonin avoin tennisturnaus. Ranskan avointen turnausjohtaja Amélie Mauresmo kertoi torstaina, että päätös ei ole yksinkertainen.

– Se on hyvin monimutkaista, ei luultavasti ole reilua päätöstä tehtäväksi. Olemme miettineet paljon, ja minulla on sellainen vaikutelma, että oikeudenmukaista päätöstä ei ole, suuntaan tai toiseen, Mauresmo harmitteli.

Ranskan avoimet on yhteiseurooppalaisessa linjassa Venäjän-vastaisten toimien kanssa, mutta ei halua olla yhtä jyrkkä kuin moni muu taho.

– Olemme samaa mieltä siitä, mitä Euroopan urheiluministerit – ja muut maat – päättivät maaliskuussa, emme toivota tervetulleiksi joukkueita, vaan yksittäisiä urheilijoita, Mauresmo kertoi.

Myös sanktioihin on varauduttu, jos joku pelaajista lähtee sooloilemaan.

– Jos urheilija puhuu esimerkiksi lehdistölle ja tukee Vladimir Putinia, on tietysti sanktioita, turnausjohtaja kertoo.

Mauresmo kertoi myös, että turnaus on päättänyt noudattaa Miesammattilaispelaajien liiton ATP:n, Naisammattilaispelaajien liiton WTA:n ja Kansainvälisen tennisliiton ITF:n käytäntöjä, jotka sallivat venäläisten ja valkovenäläisten pelaajien pelaamisen turnauksissa neutraalien tunnusten alla.

Wimbledonin avoimet järjestävät All England Clubin AELTC ja Lawn Tennis Associationin LTA sen sijaan kielsivät aiemmin tällä kaudella venäläisten ja valkovenäläisten pelaajien osallistumisen turnaukseen. ATP myös uhkasi viedä brittiturnauksilta ATP-ranking-pisteet.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Tennis