Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Yleisurheilu

Yle: Keskimatkanjuoksija Sara Kuivistolla terveysmurheita: “Tämä tuntuu niin turhalta koko juttu”

Sara Kuivisto keskimatkanjuoksija
AOP

Keskimatkanjuoksija Sara Kuivisto oli viime kaudella yksi Suomen suurimmista menestyjistä yleisurheilukentillä. Uusia Suomen ennätyksiä syntyi useita ja vire oli kova. Kuluvaan kauteen valmistautuminen on ollut kuitenkin tuskaista.

Keskimatkanjuoksija Sara Kuivisto nousi viime kesänä Tokiossa yhdeksi Suomen olympiajoukkueen isoimmista onnistujista, kun hän juoksi uuden Suomen ennätyksen jokaisessa startissaan. Sekä 800 metrillä että 1 500 metrillä Kuivisto eteni välieriin ja jäi niukasti finaaleista.

Kuluva kausi on alkanut kuitenkin vastoinkäymisten merkeissä. Nainen sairastui Serbian Belgradin MM-hallikilpailuissa ja sairastelu söi kevätkautta rotan lailla. Kuivisto kertoo Ylen haastattelussa, että syypää sairasteluun on löytynyt. Se oli Dientamoeba fragilis -niminen suolistoloinen.

Ongelmat ovat tuoneet haasteita ja Kuivisto epäileekin, ettei viime kauden kaltaista tulostykitystä tulla näkemään tällä kaudella.

– 800:lle minut saadaan varmasti tosi hyvään kuntoon, sitä en epäile ollenkaan. Mutta valitettavasti pitää olla realisti. Voi olla niin, että tonnivitoselta minulta ei tulla tänä kesänä ennätyksiä näkemään, Kuivisto toteaa.

Kuivisto ei ole pystynyt tekemään lainkaan tehoharjoittelua miltei kahteen kuukauteen, ja juoksumäärät ovat olleet kaukana normaalista.

– Tonnivitonen vain vaatii niin paljon kilometrejä ja isoja tuntimääriä harjoittelua. Kasille, kun tekee kovia tehoharjoituksia, niin kyllä minun kuntoni siihen riittää. Tonnivitonen vaatii puhdasta rautaista kuntoa.

Kuivisto kertoo päässeensä suolistoloisestaan ilmeisesti eroon lääkekuurilla, mutta kuuri toi myös ikävän sivuvaikutuksen, nimittäin ihotulehduksen jalkoihinsa.

– En pysty oikein pitämään kenkiä sen takia. Onneksi sain siihen jo apua ja hoitoa, ja se on paranemaan päin. Uskon, että parin päivän sisällä pääsen juoksemaan kengät jalassa, enkä vain paljain jaloin. Kyllä tässä on koeteltu.

Ennen sairastelua tuloskunto alkoi olla jo kohdillaan.

– Tämä tuntuu niin turhalta koko juttu. Pikku ötökkä tulee mahaan ja sekoittaa koko pakan. Eniten harmittaa se, että olin niin loistavassa kunnossa talvella. Siitä olisi ollut ihan unelmatilanne jatkaa MM-hallien jälkeen harjoittelua. Se meni ihan pieleen.

Kuivisto on jo nimetty Suomen joukkueeseen sekä 800 että 1 500 metrille heinäkuun puolivälissä Yhdysvaltain Oregonin Eugenessa alkaviin MM-kisoihin. Sen jälkeen ovat vuorossa vielä EM-kisat Saksan Münchenissä. Kuivistoa huolettaakin, miten äkkiä hän pääsee taas täysipainoiseen kisakuntoon.

– En osaa sanoa, koska aloitan kauden, mutta se ehdottomasti siirtyy. En aio puolikuntoisena kilpailla. Pitää harjoitella hyvin, jotta olen oma kova itseni ennen kuin kilpailen. En kuitenkaan poissulje sitä, ettenkö voisi kisata MM-kisoissa. En osaa sanoa, miltä tämä kesä tulee näyttämään, mutta siihen ei pidä liikaa takertua.

30-vuotias Kuivisto toteaa luottavaisena, että pitkä kokemus ammattilaisurheilijana auttaa onneksi myös nykyhaasteissa.

– Se auttaa, että en ole mikään junnu. Minulla on käsitys tästä hommasta, että tiedän, että pari kuukautta urastani ei kaada mitään. Tämä on nyt vaikea hetki, mutta kyllä tästä vielä noustaan ja tullaan vahvempana takaisin.

Lähde: Yle

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Yleisurheilu