Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Yleisurheilu

Miesten keihäänheitossa hurja alku kaudelle – Maailmanennätys jopa uhattuna?

Anderson Peters aloitti keihäskauden hurjalla tuloksella.
AOP

Yleisurheilu kesää 2022 polkaistaan pikku hiljaa käyntiin ympäri maailman. Dohassa käytiin Timanttiliigan ensimmäinen osakilpailu perjantaina ja kisasta saatiin lukea hurjia tuloksia. Suomalaisittain aina niin mielenkiintoinen laji eli miesten keihäänheitto sai räjähdysmäisen alun kauteen, kun Dohassa heiteltiin heti hirmuisia tuloksia.

Miesten keihäänheitto tulee olemaan tänäkin kesänä isosti otsikoissa. Suomen keihäänheiton taso tulee edelleen olemaan tapetilla, mutta myös maailman tulostaso pitää keskustelua yllä.

Keihäskesä 2022 käynnistyi Dohasta hirmuisilla tuloksilla, kun hallitseva maailmanmestari nimenomaan Dohasta vuodelta 2019 Anderson Peters nakkasi yli 93 metrisen heiton. Tshekin kokenut Jakub Vadlejch heitti kisassa ennätyksensä 90,88, mikä lupaa myös erittäin hyvää kesää. Paluun loukkaantumisten jälkeen kisakentille tehnyt Thomas Röhler jäi vaatimattomaan 72,51 metrin tulokseen.

Kesästä voi tulla todella kova, sillä Saksan Johannes Vetter tavoittelee omien puheidensa mukaan sadan metrin puhkaisua. Keshorn Walcott on hyvä arvokisaheittäjä, mutta voi myös heitellä kovia siivuja Timanttiliigan osakilpailuissa. Neeraj Chopra voitti Tokiossa olympiakultaa ja hän kohtaa Vetterin viimeistään Turun Paavo Nurmi Gamesissa.

Viime vuonna maailman kärjessä oli Vetterin, Chopran ja Walcottin lisäksi Puolan Marcin Krukowski. Krukowski heitti Turussa ennätyksensä 89,55, mutta ailahteli myöhemmin kesällä äärimmäisen paljon. Mielenkiintoista on myös nähdä missä vireessä Viron ykköstykki Magnus Kirt palailee kisakentille mikäli mies on saanut olkapäänsä heittokuntoon.

Kesän jälkeen tuloslistoilla voi olla jopa viisi tai enemmän yli 90 metriä heittäneitä keihäsmiehiä.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Yleisurheilu