Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Koripallo

Miesten Korisliigan Vilpas pisti kerralla uusiksi valmennustaan ja toimistoväkeään

Sami Toiviainen toiminnanjohtaja Salon Vilpas
AOP

Miesten Korisliigassa upeasti hopeaa viime kaudella napannut Salon Vilpas tiedotti tehneensä merkittäviä muutoksia joukkueen valmennuksessa ja toimistolla.

Kaksi vuotta Salon Vilppaan päävalmentajana toiminut Sami Toiviainen siirtyy seuran tiedotteen mukaan seuran uudeksi toiminnanjohtajaksi kesäkuun alusta lähtien.

Vapautuvalle päävalmentajan pallille hyppää seuran oma kasvatti Jussi Savolainen. Vilppaan valmennusryhmässä jatkavat myös Jere Anttila, Teemu Rannikko sekä Essi Lindgren.

Vilppaan toiminnanjohtajan paikka oli haussa jo talvella, sillä pitkään seuraa johtanut Marko Vihiniemi siirtyi tammikuussa yrityselämän piiriin. Päätös uudesta toiminnanjohtajasta oli tiedotteen mukaan lopulta helppo. Toiviainen ehti toimia Korisliigassa päävalmentajan 15 kauden ajan.

Toiviainen on osoittautunut tiedotteen mukaan seurahenkiseksi mieheksi, jolla on aina aikaa myös edustusjoukkueen ulkopuolisille asioille. Hän tulee erinomaisesti toimeen kanssaihmisten kanssa ja hän on päässyt mainiosti sisään Vilppaan toimintaan.

– Tässä valmennusvuosien aikana on muutaman kerran tullut mieleen, mitä muuta kuin liigajoukkueen valmennusta voisi koripallon eteen tehdä. Vaikka olenkin ollut aina jollain lailla mukana myös junioritoiminnassa, silti päätyö on ollut liigajoukkueen valmennuksessa.

– Tämä Vilppaan tarjoama mahdollisuus toimia koko seuran toiminnanjohtajana tuntui heti sellaiselta, johon haluan tarttua. Voin tuoda omaa korisosaamistani tällä tavalla laajemmin esiin ja toivon, että pystyn auttamaan koko seuraa tällä tavoin. Odotan innolla uuden työn alkua, Toiviainen iloitsee.

Uudet työt muokkaavat myös toimenkuvia

Samalla myös toiminnanjohtajan toimenkuvaa uudistetaan. Toiviainen keskittyy enemmän seuran kokonaisvaltaiseen kehittämiseen ja varsinainen myyntityö jää vähemmälle. Siksi Vilpas palkkaa seuraan uudeksi myyntipäälliköksi Niko Kallioniemen, joka aloittaa työnsä seurassa heinäkuussa.

Uusi päävalmentaja Savolainen sen sijaan teki pitkän uran pelaajana ja siirtyi sen jälkeen seuran valmennuspuolelle. Savolainen suoritti huippuvalmentajatutkinnon vuonna 2021. Hän on toiminut tällä kaudella Toiviaisen valmennustiimissä sekä luotsasi sen ohella PeU Basketin miesten I divisioona B:n mestaruuteen.

– Lähden odottavaisin ja innokkain fiiliksin uuteen rooliin Vikingsissä. Olen viimeisen vuoden aikana nähnyt millaisia ammattilaisia Anttila, Rannikko ja Lindgren ovat ja se tuo turvaa myös omaan rooliini päävalmentajana.

– Kädet jo syyhyävät päästä työskentelemään staffin ja pelaajien kanssa seuraavaa kautta varten, mutta huilataan nyt vielä hetki, Savolainen kertoo.

Pelaajapuolella Vilppaalla on voimassa olevat sopimukset Mikko Koiviston, Juho Nenosen, Riku Laineen, Niilo Kärkkäisen ja Tuukka Juntusen kanssa.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Koripallo