Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Golf

Golfin LIV Golf -kiertue aiheuttaa edelleen närää – PGA Tour on asettunut täysin poikkiteloin

Jack Nicklaus golflegenda USA
AOP

Saudiarabialaisten sijoittajien rahoilla perustettu golfin LIV Golf -kiertue yrittää vallata jalansijaa PGA Tour -kiertueen rinnalla. Se on myös yrittänyt palkata golflegendoja avukseen.

Australialainen golflegenda Greg Norman lähti mukaan johtamaan LIV Golf -kiertuetta, jonka ensimmäinen osakilpailu pelataan 9.-11. kesäkuuta Englannissa Hemel Hempsteadissa sijaitsevalla Centurion Golf Clubilla. Mediatietojen mukaan kiertue yritti rekrytoida alunperin toistakin legendaa, yhdysvaltalaista Jack Nicklausta, riveihinsä.

Nicklaus kommentoi tapahtunutta haastattelussa ja totesi myös, että tarjous oli mahdotonta hyväksyä.

– Saudit tarjosivat minulle jotain yli 100 miljoonaa dollaria, jotta voisin tehdä työtä, joka on todennäköisesti samanlaista kuin mitä Norman. Kieltäydyin. Kerran suullisesti, kerran kirjallisesti. Sanoin: “Kaverit, minun on pysyttävä PGA Tourilla. Autoin käynnistämään PGA Tourin”.

LIV Golf -kiertue on ollut hienoisissa alkukäynnistysongelmissa. PGA Tour tiedotti 10.5., että se oli evännyt kaikki pelaajien pyynnöt luvasta osallistua kilpailevalle kiertueelle ja että päätös oli organisaation ja pelaajien edun mukainen. Muun muassa Phil Mickelson, Lee Westwood, Sergio García ja Martin Kaymer kuuluivat pelilupaa hakeneiden joukkoon.

17.5. umpeutuu määräaika hakea pelilupaa toiseen LIV Golf -osakilpailuu, joka pelataan USA:ssa Oregonin osavaltiossa Pumpkin Ridgessä. Ennakkotietojen mukaan PGA Tourin suhtautuminen ei ole muuttunut.

Golftähti Mickelson on puolestaan aiheuttanut kohua kommentoimalla kirjassa, että hän pitää Saudi-Arabian hallintoa pelottavana ja maan ihmisoikeustilanne on huolestuttava. Silti Mickelson aikoo pelata LIV Golf -kiertueella, koska se on miehen mukaan “ainutlaatuinen tilaisuus muokata PGA Tourin toimintaa”.

Mickelson onnistui suututtamaan kommenteillaan PGA Tourin ja on pyytänyt niitä anteeksi. Mies myös vetäytyi kilpakentiltä määrittämättömäksi ajaksi, eikä muun muassa osallistunut kauden ensimmäiseen Masters-turnaukseen US Mastersiin.

Nicklaus puolestaan on valmis jakamaan isällisiä neuvoja Mickelsonille.

– Neuvoni Philille? Neuvoni Philille olisi olla kärsivällinen. Maailma on hyvin anteeksiantava paikka. Mutta hän on se, joka päättää, missä hän haluaa pelata ja mitä hän haluaa tehdä.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Golf