Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Alennuskoodit - Bonuspanda.com Nikotiinipussit - Pussit.com
Pussit.com mainos iso

Ralli

Ovatko videot Kalle Rovanperän nuorena huipulle nousun taustalla? – Portugalissa WRC palaa sorapinnalle

Ott Tänak Betsafen haastattelussa
AOP

Rallin WRC-kauden ensimmäinen varsinainen soraralli ajetaan Portugalissa torstaista lähtien ja ”uusi” alusta tekee ennakoinnista vaikean, kuten Huyndain Ott Tänak sanoo Betsafe:n eksklusiivihaastattelussa. Tänak ottaa myös kantaa siihen, mikä on kenties mahdollistanut Kalle Rovanperän nousun huipulle niin nuorena.

Edessä on kauden ensimmäinen soraralli, jonka myötä alkaa viiden sorarallin sarja. Miten olet valmistautunut tähän, miten testannut ja kuinka testit ovat sujuneet?

– Soralle valmistautumisemme on ollut aika rajallista. Portugalin ralli onkin meille iso testi ja siellä on tehtävä nopeita johtopäätöksiä ja löytää parhaat ratkaisut, joilla menemme eteenpäin.

Hyundain tallipäällikkö Julien Moncet sanoi taannoin olevan varmaa, että Hyundai on soralla kilpailukykyisempi kuin asfaltilla, sillä auton kehittämisessä on keskitytty sorapinnoille. Jaatko Moncetin näkemyksen?

– Täytyy tietysti ajatella ja keskittyä positiiviseen, mutta olemme ilman muuta realisteja. Soralla ajettulja kilometrejä on hyvin vähän toistaiseksi ja paras tapa päästä eteenpäin on seuraavista ralleista saatavat kilometrit.

Miten pitkälle on yleensä mahdollista, että jonkun tallin auto on nopea asfaltilla, mutta hidas soralla (tai päinvastoin)? Tavalliselle fanille näyttää siltä, että samanlaisilla autoilla ajetaan sekä asfaltti- että soraralleissa. Näin ajatellen ovatko autot esimerkiksi Kroatiassa ja Portugalissa aivan eri lailla säädetty ja varusteltu? Paljonko autoissa pysyy samana, kun vaihdetaan toiselle alustalle?

– Uskoisin että myös rallifanille on helppo ulkoa päin erottaa autot asfaltilla ja soralla. Lähtien auton geometriasta ja ajamisen dynamiikasta pyöränripustukseen kaikki on erilaista. Jokainen, jolla on ajokortti tuntee sen, että auton luonne on erilainen, kun ajetaan soralla tai ajetaan asfaltilla. Sen takia myös kilpa-auton ominaisuudet pitää olla erilaiset eri alustoilla.

Paljonko tietoa tallin iskukyvystä Ruotsin ralli mahdollisesti antoi? Ajaminen lumella ja ajaminen soralla ovat paljon lähempänä toisiaan kuin ajaminen soralla ja asfaltilla.

– Ruotsissa käyttämämme auto on ilman muuta hyvin paljon lähempänä autoa, jossa on asetukset soralle. Esteenä Ruotsin rallista saatujen kokemusten käyttämiselle ovat sen rallin hyvin sileät, jäiset ja lumiset olosuhteet ja siellä oli myös erittäin suoria ja nopeita teitä. Nyt kuitenkin menemme teille, jotka ovat hitaita ja kaikkea muuta kuin sileitä.

Hyundai siirtyi jokin aika sitten testikeskuksen Suomen Jämsään, jossa on nyt mahdollista testata klassisilla kovavauhtisilla sorateillä. Onko Toyotalta nyt viety se pieni etu, joka heillä oli Puuppolan tukikohtansa myötä?

– Tähtäin ei ollut erityisemmin viedä mitään etua keneltäkään. Testisääntöjen muutoksista johtuen Hyundai saattoi myös rakentaa testikeskuksen kovavauhtisille metsäteille. Tämä tuo meille paremmin mahdollisuuksia Ruotsin, Viron ja Suomen ralleissa.

Jos mietit mitä sanoit Betsafen blogissa odotuksista ennen Kroatian rallia (”Olisi positiivinen merkki saada ajettua ralli loppuun!”), siellä meni oikein hyvin – olit loppuun saakka voittotaistelussa mukana ja myös tallikaverisi Thierry Neuville oli palkintopallilla. Miten muotoilisit odotukset ennen Portugalin osakilpailua? Mihin tulokseen, mihin sijoitukseen olisit tyytyväinen?

– On vaikea asettaa mitään odotuksia, kun emme tiedä laisinkaan missä olemme muihin nähden. Toivon todella, että saamme ajettua rallin läpi ilman teknisiä ongelmia ja jos edes se onnistuu, niin kaikki sen päälle on vain positiivista.

Myönsit Kroatian rallin jälkeen, että pysyit kisassa mukana paljon onnen ansiosta. Silti voisi luulla, että siellä saavuttamasi kakkossija ja oleminen mukana voittotaistelussa toi kuitenkin itseluottamusta?

– On ehdottomasti positiivista päästä vaihteeksi ajamaan ralli loppuun. Itseluottamuksen kannalta meidän pitää kuitenkin pystyä kaikkineen paljon tasaisempaan suoritukseen ja sen jälkeen pystymme jälkeen alkamaan ajaa kilpaa kuten pitää.

Mitä tämän vuoden Portugalin rallilta voidaan odottaa – kuinka paljon testipätkät ovat muuttuneet aiempiin vuosiin verrattuna ja mitkä tekijät ovat luultavimmin ratkaisevia rallin kestäessä?

– Tänä vuonna kaikki testit ovat samoja ja ilman muuta kestävyys ratkaisee, mutta tietysti myös vauhti. Tämä on vuoden ensimmäinen soraralli kaikille kuljettajille ja talleille.

Portugalin ralli on äänestetty viidesti parhaaksi ralliksi maailmassa. Kuinka korkealle Portugali nousee omien suosikkiesi joukossa?

– Portugali on yksi suosikkejani, tiet ovat hyvin mielenkiintoisia, rallilla on yksinkertainen ja selkeä organisaatio ja koko yhteisö siellä elää tämän viikon rallin mukana. Yksinkertaisuudessa on viehätyksensä.

DirtFish-sivustolla oli taannoin mielenkiintoinen artikkeli siitä kuin WRC All Live on muuttanut ralliajajien valmistautumista ja kotiläksyjen tekemistä – toisin kuin ennen, nyt on mahdollista seurata kilpailijoiden nopeustestejä kokonaisuudessaan kojelautakameran kautta, analysoida heidän ajotyyliään ja poimia hyödyllisiä vinkkejä. Tätä on pidetty myös yhtenä taustatekijänä sille, että Kalle Rovanperä on saavuttanut menestystä niin nuorena. Kuinka paljon itse seuraat toisten kuljettajien kojelautakameroita? Miten tämä WRC All Live -toiminto on muuttanut valmistautumistasi ralleihin?

– Tämä mahdollisuus on ilman muuta muuttanut rallien sisältöä täysin. Ennen ralli oli ennemminkin seikkailu, jossa oli tärkeää tehdä nuotitus kerralla. Nykypäivänä kaikki voivat tehdä nuottinsa jonkun kovaa ajaneen videon pohjalta ja sen myötä ajaminen on tullut äärimmäisen intensiiviseksi ja nuoret kuljettajat oppivat videotestien kautta ja ottavat ajamisen sitten kuin rata-ajon. Totta kai mekin seuraamme videoita käyttääksemme hyväksi kaikkien kuljettajien kokemuksia – tilanteita, jossa joku on tehnyt virheen tai kokenut jotain yllättävää jossain.

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Ralli