Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Alennuskoodit - Bonuspanda.com Nikotiinipussit - Pussit.com
Pussit.com mainos iso

Formula 1

F1-tähti vaatii toimia autojen jäykkyyttä vastaan – Pelkää terveytensä puolesta

Carlos Sainz F1-kuski Ferrari
AOP

Tämän kauden Formula 1 -autot ovat kärsineet uudenlaisesta pomppimisongelmasta, joka johtuu pääasiassa aerodynamiikkasääntöjen muutoksista. Näihin on vastattu jäykemmällä jousituksella Nyt Ferrarin Carlos Sainz on avannut sanaisen arkkunsa tilanteen vaikeudesta kuskeille.

Ferrarin Formula 1 -tallin kuljettaja Carlos Sainz on kertonut vaativansa keskustelua F1:n uuden sukupolven autojen pitkän aikavälin terveysvaikutuksista. Sainz kertoi tuntevansa kipua ajaessaan autollaan, jossa on jäykempi jousitus uusien aerodynaamisten sääntöjen aiheuttamaa pomppimista vastaan.

– Kuinka paljon kuljettajan pitäisi maksaa selästään ja terveydestään F1-uralla tällaisella autofilosofialla?, Sainz tuskasteli haastattelussa.

Tällä kaudella käyttöön otettujen autojen suunnittelua koskevien uusien sääntöjen tarkoituksena oli lisätä ohitusmahdollisuuksia. Sen yksi sivuvaikutus oli kuitenkin, että autot alkoivat pomppia enemmän ja tallien oli pakko keksiä vastakeinoja.

Sainz ei vastusta vastakeinoja, mutta haluaisi, että asioista keskustellaan.

– Mielestäni meidän on avattava keskustelu enemmän kuin mitään muuta.

– Mielestäni säännöt ovat mahtavat. Ne tekevät juuri sitä, mitä tarvitsimme kilpa-ajoon. Mutta pitääkö meidän kohdella yhtä jäykästi niskaamme ja selkäämme kuin viime aikoina?

Sainz ajaa F1-sarjassa jo kahdeksatta kauttaan. Espanjalaisen mukaan ero uusiin autoihin verrattuna on heti nähtävissä.

– Olen tehnyt tavanomaiset selkäni ja niskani kireyden tarkastukset ja näen tänä vuonna olevani kireämpi kaikkialla.

– En tarvitse asiantuntija-apua tietääkseni, että kymmenen tällaista vuotta tulee olemaan vaikeaa, ja meidän on työskenneltävä paljon liikkuvuuden ja joustavuuden parissa.

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Formula 1