Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Lentopallo

Yle: Tähtilentopalloilija Lauri Kermisen Venäjälle jäämisen taustalla olivat vakavat syyt – Törkypalaute sai uskomattomat mittasuhteet

Lauri Kerminen libero VC Dinamo Moscow
AOP

Lentopallolibero Lauri Kerminen edusti tällä kaudella Venäjän Super Leaguen Moskovan Dinamoa. Kerminen jatkoi Venäjällä kauden loppuun saakka Ukrainan-sodasta huolimatta ja sai valtavasti negatiivista palautetta. Päätöksen taustalla olivat kuitenkin vakavat syyt.

29-vuotias libero Lauri Kerminen on Suomen miesten lentopallomaajoukkueen kantavia voimia. Kermisen kausi Venäjän Super Leaguen Moskovan Dinamossa oli Ukrainan-sodasta johtuen dramaattinen, vaikka päättyikin kultajuhliin.

Kerminen kertoo kuitenkin Ylen haastattelussa, että vajaan kolmen viime kuukauden jakso on ollut hänen elämänsä rankin.

– Sitä se on ollut etenkin henkisellä puolella, asioita on mietitty päivin ja öin. Uuteen päivään lähtiessä ei voinut tietää, millaista palautetta tulee miltäkin taholta.

Kerminen oli halukas poistumaan Venäjältä heti sodan loputtua.

– Tarkoitus oli purkaa sopimus ja palata Suomeen. Otin ensimmäiseksi yhteyttä manageriini, ja kävimme asioita läpi.

– Lähdin seuraavaksi seuran presidentin ja GM:n puheille pyytääkseni sopimuksen purkua. He antoivat vihreää valoa, minkä vuoksi menin seuraavana päivänä hallille allekirjoittaakseni sopimuksen purun.

Kaikki ei mennyt kuitenkaan putkeen. Seuran ylimmältä johdolta oli tullut kielto allekirjoittaa purkupapereita.

– He lupasivat palata asiaan. Seuraavana päivänä sain tiedon, että voin lähteä, mutta se maksaa. Summa ei ollut aivan miljoonaa euroa, mutta kauaksikaan ei jääty.

– Vaatimus oli tietenkin täysi järkytys. Koska summa oli noin valtava, minun oli taloudellisten asioiden vuoksi jäätävä Venäjälle, vaikka olisin halunnut palata Suomeen.

Kerminen ei tuomitse Dinamoakaan täysin

Kermistä harmitti luonnollisesti se, ettei Venäjältä lähtö onnistunutkaan. Silti mies ymmärtää Dinamonkin tilanteen.

– Koska olin tärkeä palanen kokonaisuutta, he eivät voineet vaarantaa seuran hyvinvointia. Vaikka tunsin suuttumusta päätöksestä, pyrin ajattelemaan asiaa myös heidän kannaltaan.

Kansainvälinen lentopalloliitto FIVB ei asettunut tukemaan Venäjällä työskenteleviä ulkomaalaisia samalla lailla kuin esimerkiksi jalkapallossa ja jääkiekossa tehtiin. Se harmittaa Kermistä.

– Lentopallopuolella ei tehty sopimusten jäädyttämistä, kuten esimerkiksi jalkapallossa. Jos samoin olisi tehty, olisivat ulkomaalaiset voineet poistua maasta ilman sanktioita.

Runsaasti törkypalautetta juhlintakuvasta

Kermistä pommitettiin palautepostilla siitä saakka, kun hän päätti jäädä pelaamaan Venäjälle. Vihamielisen postin määrä nousi uusiin sfääreihin, kun mies julkaisi sosiaalisessa mediassa kuvan itsestään mestaruuspokaalin kanssa. Kuva kaduttaa Kermistä.

– Kuva olisi voinut jäädä julkaisematta, olin tuolloin vain iloinen onnistumisesta sekä pitkän matkan päättymisestä.

Myös liberon lähipiiri sai törkypalautetta. Se suututtaa Kermistä.

– On kohtuutonta, että he joutuivat sellaisen kohteeksi töideni ja valintojeni vuoksi. En hyväksy sellaista käytöstä.

Kermisen sopimus Dinamon kanssa päättyi kuluneeseen kauteen. Uudesta seurasta ei ole vielä tietoa.

– Seuraa kartoitetaan ja etsitään, mies päättää.

Lähde: Yle

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Lentopallo