Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Formula 1

Ferrari juhli aika-ajoissa, Red Bull kisassa? – Barcelonan GP:stä tulossa huippujännittävä

Charles Leclerc Barcelonan radalla.
AOP

Tänä viikonloppuna ajetaan Formula 1 kauden kuudes osakilpailu Barcelonan radalla. Tavallisesti paalupaikat ovat olleet äärimmäisen isossa roolissa, kun lähdetään sunnuntain kisaan, mutta tästä kisasta voidaan odottaa huikeaa näytelmää. Paalulta neljältä alkavaan kisaan lähtee Ferrarin Charles Leclerc ja eturivin täytti lopulta Red Bull Racingin hallitseva maailmanmestari Max Verstappen.

Sunnuntaina ajettavasta Barcelonan GP:stä on odotettavissa huippujännittävä. Tänä viikonloppuna kaksi kärkitallia ovat saaneet seuraa, kun viime vuodet suvereenisti Formula ykkösiä hallinnut Mercedes GP on löytänyt lisää vauhtia. Mercedesin autot jäivät vain puolisen sekuntia aika-ajossa Charles Leclercin ajamasta kärkiajasta ja molemmat hopeanuolet löytyvät kuuden parhaan joukosta.

Kisan voittotaistelu tulee kaikesta huolimatta olemaan kahden kauppa. Kisan lähtö määrittää paljon, kun Leclerc ampaisee liikkeelle paalulta ja Max Verstappen toisesta ruudusta. Mikäli hollantilainen ampuu kärkeen heti valojen sammuttua, niin Red Bull Racingin uskotaan juhlivan myös lopussa.

Verstappenin auto on kulkenut kisoissa niin omaa luokkaansa verrattuna Ferrariin, jolla on ongelmia ollut muun muassa renkaiden kanssa. Ihan ilman stressiä ei punaiset härät pääse kisaan lähtemään, sillä Verstappenin autosta DRS lakkasi toimimasta aika-ajojen viimeisessä vedossa. Hollantilainen päätti tämän takia lopettaa kierroksen kesken, kun ei saanut parasta irti työkalustaan.

Jopa kolme pysähdystä?

Barcelonassa on ollut äärimmäisen kuuma tänä viikonloppuna ja sunnuntaille on luvassa edelleen korkeita lämpötiloja. Rengastaktiikka on siten äärimmäisen mielenkiintoinen. Talleilla on vielä käytettävissään paljon erilaisia vaihtoehtoja, mutta Leclerc on ainut kärkitallien kuljettaja, jolla on jäljellä uudet pehmeät renkaat. Se tuo mielenkiintoa kisaan, jossa voidaan nähdä jopa kolmen pysähdyksen taktiikka.

– Renkaan hallinta tulee olemaan iso osa kuumassa kelissä sunnuntain kisassa. Meidän auto tuntui lauantain harjoituksissa hyvältä, joten odotan innolla kisaa. Meillä on kakkosruudusta hyvät mahdolisuudet, kommentoi Verstappen.

Suurella todennäköisyydellä tallit ajavat kuitenkin kahden pysähdyksen taktiikalla, eli kisa aloitetaan mediumilla, väliveto ajetaan kovalla ja viimeinen stintti jälleen mediumilla. Mikäli Ferrari toimii tässä kisassa hyvin renkaiden osalta, niin Leclerciltä voidaan nähdä kaksi medium vetoa ja viimeinen vajaan 20 kierroksen veto uusilla pehmeillä, joka tekisi kisan lopusta äärimmäisen mielenkiintoisen,

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Formula 1