Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Formula 1

F1-tallipäällikkö piirtää kauhukuvia kulukatosta: “Seitsemän tallia joutuisi todennäköisesti jättämään väliin viimeiset neljä osakilpailua”

Christian Horner tallipäällikkö Red Bull
AOP

Formula 1 -tallit ovat tällä kaudella suurien haasteiden edessä, kun niiden täytyy pysyä Kansainvälisen autoliiton FIA:n asettaman tiukan kulukaton alla. Nyt tallipäälliköt ovat ilmaisseet kärkkäästi olevansa pulassa kauden edetessä.

Formula 1 -talli Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner on ilmaissut huolensa siitä, että F1-talleille asetettu kulukatto saattaa olla riittämätön tällä kaudella ja se saattaa estää jopa kokonaisia GP-osallistumisia.

Nykyinen kulukatto on 140 miljoonaa dollaria ja se on laskenut merkittävästi niin viime kuin sitä edellisestäkin kaudesta. Hornerin mielestä Kansainvälisen autoliiton FIA:n on tehtävä asialle jotain viimeaikaisten kustannusten nousun vuoksi.

– Seitsemän tallia joutuisi todennäköisesti jättämään väliin viimeiset neljä osakilpailua päästäkseen tämän vuoden kulukaton sisälle.

– Kyse ei ole vain suurista talleista, vaan myös keskikokoisista talleista, jotka kamppailevat todella inflaatio-ongelmien kanssa, Horner maalaili kauhukuvia.

Horner uskoo kuitenkin FIA:n tarttuvan toimeen.

– FIA:lla on huolenpitovelvollisuus. Tiedän, että he ottavat sen vakavasti.

– Energialaskut, elinkustannukset, kustannukset kasvavat eksponentiaalisesti, eikä F1 ole poikkeus. Myös rahtikulut ovat nelinkertaistuneet, emmekä voi hallita sitä.

Ferrari, Mercedes ja McLaren ovat kaikki tukeneet Hornerin aloitetta kulukaton nostamisesta. Alfa Romeo, Alpine, Haas ja Williams äänestivät kuitenkin ehdotusta vastaan.

Alpinella ollaan tiukasti Red Bullin ehdotusta vastaan

Alppien talliäällikkö Otmar Szafnauer kertoi olevansa täysin päinvastaisella kannalla Hornerin kanssa.

– Olemme asettaneet budjettimme aikaisin, joten odotimme hieman inflaatiota.

– Inflaatio ei vain hiipinyt meille. Jos me pystymme siihen, niin varmasti muutkin voivat tehdä sen. En ole vain kulukaton nostamisen kannalla.

Szafnauerin mukaan kyse on vain reagoimisesta ja mukautumisesta uuteen tilanteeseen.

– Kun rahtikustannukset nousevat 2,5 miljoonalla tai 3,5 miljoonalla, mutta kehitysbudjettisi on 20 miljoonaa, etkö voi laskea kehitysbudjettia 17 miljoonaan ja silti olla kulukaton alapuolella? Voit.

– Mitä se sitten tekee, on se, että se rajoittaa kehitystäsi. Joten on paljon helpompaa, jos sinulla on rahaa, mennä FIA:n luokse ja lobbata nostaaksesi kattoa ja pitääksesi kehitysbudjettisi samana, romanialainen tylytti.

Kulukaton ylittäville talleille ei ole asetettu vielä selkeitä sanktioita. Periaatteessa on kuitenkin mahdollista, että talli voitaisiin sulkea koko sarjasta. Kompromissina on tarjottu, että maksimissaan viiden prosentin kattoylitykset katsottaisiin sormien läpi.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Formula 1