Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

F1-legenda Kimi Räikkönen tekee paluun kilparadoille!

Kimi Räikkönen kilpa-ajaja
AOP

Suomen kaikkien aikojen kovimpiin Formula 1 -kuljettajiin kuuluva Kimi Räikkönen on kertonut palaavansa kilparadoille NASCAR-rata-autosarjan NASCAR Cupin Watkins Glenin osakilpailussa elokuussa.

Kilpa-autoilija Kimi Räikkönen tiedotti liittyvänsä Trackhouse Racing Teamin riveihin maantieratakilpailuun Watkins Glenissä 21. elokuuta. Hän tulee ajamaan Chevrolet Camaro ZL1:llä tallitoveriensa Daniel Suárezin ja Ross Chastainin kanssa.

Räikkönen lopetti huikean Formula 1 -uransa viime kauteen ja ajoi viimeisen osakilpailunsa Abu Dhabin GP:ssä joulukuussa.

Räikkönen on ajanut ennenkin NASCARissa. Hän on osallistunut yhteen Nationwide Series -tapahtumaan ja yhteen Truck Series -kilpailuun vuonna 2011 Kyle Busch Motorsportsin kanssa.

Räikkönen kertoi, ettei hakenut paluuta kilparadoille mitenkään erityisesti, mutta neuvottelut Trackhousen kanssa etenivät vauhdikkasti.

– Meillä oli enemmän keskusteluja siitä, miten se toimisi, missä kisa olisi, ja kaikenlaisista muista asioista. Siihen liittyy monia asioita, ja se kaikki oli minusta järkevää.

Räikkösen täytyi perheellisenä miehenä ottaa huomioon päätöksessään myös heidät.

– Se on yksi kilpailu, joten se oli järkevää meille kaikille perheenä. Nautin siitä aina, kun minulla oli muutama kilpailuni Yhdysvalloissa.

– Toivottavasti meillä on hyvä kilpailu ja hauskaa. Ilmeisesti se on uusi auto, enkä ole koskaan ollut radalla. Mutta olen varma, että voimme selvittää sen, Räikkönen riemuitsi.

Räikkösen osallistuminen kisaan on osa Trackhousen Project91-aloitetta, joka pyrkii laajentamaan NASCARin ulottuvuutta omistamalla sen #91-autonsa kansainvälisille kilpa-kuljettajille. Chastainin ja Suárezinin ohella Trackhousella on kolme kuljettajaa kolmesta eri maasta Watkins Glenin kilpailuun.

Trackhousen omistaja Justin Marks riemuitsi Räikkösen saamisesta talliin.

– Olen ollut Kimin suuri fani pitkään, olen seurannut hänen uraansa siitä lähtien, kun hän aloitti F1:ssä Sauberilla.

– Yksi hienoimmista hetkistä urallani F1-fanina oli se, että sain kilpailla Kimiä vastaan ​​Charlottessa vuonna 2011, entinen huippukuski hehkutti.

Marks arvasi, että Räikkönen voisi innostua uudesta NASCAR-mahdollisuudesta. Marks vieraili Räikkösen luona hänen kotonaan Sveitsissä puhumassa sopimuksesta ja sai suomalaisen innostumaan.

– Tiesin, että hän oli kiinnostunut NASCARista ja että hän oli tehnyt sen ennenkin, ja ajattelin, että jos selittäisin hänelle, mistä tässä projektissa on kyse, hän olisi kiinnostunut olemaan osa sitä.

Räikkösen suunnitelmana on matkustaa Yhdysvaltoihin riittävän aikaisin ennen kilpailua suorittaakseen testejä Chevrolet-autolla sekä ajaakseen tallin simulaattoria.

Räikkönen kertoi myös, että hän halusi varata tarpeeksi valmistautumisaikaa ennen NASCAR-kisaa. Hän halusi olla valmis.

– Tänä vuonna oli tietysti vaihtoehtoja tehdä enemmän, mutta mielestäni se kaikki tuli vähän liian nopeasti yrittääksemme tehdä se mahdollisimman hyvin kaikin puolin.

– Mielestäni oli parempi odottaa tähän kilpailuun saakka, jotta voimme valmistautua kaikkeen ja olla ainakin tehneet työn 100 % oikein. Mikä on lopputulos, sitä ei tiedä kukaan. Annamme ainakin itsellemme parhaan mahdollisen mahdollisuuden.

Tulevaisuudestaan NASCARissa sen enempää kuin muuallakaan Räikkönen ei kommentoi tarkemmin.

– Mitä sen jälkeen tulee? En tiedä, kukaan ei tiedä. Yritämme tehdä siellä hyvän kilpailun ja nauttia siitä ja katsoa mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Minulla ei ole muita suunnitelmia.

– Se on mitä minulla on nyt, ja me lähdemme siitä.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut