Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Koripallo

Tampereen Pyrintö teki historiallisen yhteistyösopimuksen koripallossa – Kumppanina seura Euroopan huipulta

Tampereen Pyrintö
AOP

Tamperelainen, sekä miesten että naisten Korisliigassa ja junioreissa pitkään menestystä niittänyt, koripalloseura Pyrintö on saanut uuden merkittävän yhteistyöseuran, kun Espanjan Liga ACB:ssä pelaava Real Betis aloittaa Pyrinnön kanssa työskentelyn.

Espanjan Liga ACB:ssä pelaava Real Betis ja Tampereen Pyrintö ovat käynnistäneet yhteistyön. Se tähtää kummankin pelaaja- ja valmentajakehityksen tehostamiseen. Ensimmäinen tapahtuma on jo elokuussa Delfin Basketin yhteydessä. Aloitteen asiassa teki Betis. Se etsi Euroopasta monipuolista yhteistyökumppania ja löysi Pyrinnön.

Ensin seurojen edustajat kävivät korona-ajan tapaan Teams-palavereita. Nyt seurojen edustajat ovat jo tavanneet. Pyrinnön puolelta yhteistyön käynnistivät Juha-Petri Nieminen ja Jussi Pärssinen.

Betis pelaa Espanjan kovassa ABC-liigassa ja pyörittää laajaa junioritoimintaa.

– Scouttipäällikkö Asier Alonsolla oli 2 700 nuoren tietokanta lupaavista kyvyistä. Betisin juniorimäärä oli mahtava ja pelaajapolku huipentui ikäluokkien edustusjoukkueisiin. Valmennus oli ammattitaitoista, vaativaa ja kehittävää, Nieminen ylistää.

Espanjalaista perusteellisuuta kuvaa, että muista maista tulleille akatemiapelaajille on oma asuntolansa. Siellä asuu Afrikasta tulleita kykyjä, mutta myös eurooppalaisia muun muassa Ranskasta ja Romaniasta.

Pyrinnön koripallojaoston puheenjohtaja Vesa Kiviranta iloitsee uudesta päänavauksesta

– Pyrintö kasvattaa jatkuvasti kansainvälisen tason pelaajia, viimeisimpänä Miro Little. Yhteistyö Espanjaan on luonnollinen ja mahdollinen jatke Akatemia-toimintaamme.

Pyrinnön ja Varalan urheiluopiston yhteistyönä toimiva Akatemia sai tänä keväänä palkinnon vuosien työstä. Poikien vanhemmissa ikäluokissa Pyrinnön kolme joukkuetta pelasivat mitalit.

Espanjalaisen koripalloilun kehitykseen pääsee tutustumaan jo elokuussa Delfin Basket Tournamentin yhteydessä. Pyrintö ja Betis järjestävät silloin valmentajaseminaarin.

– Samalla neuvottelemme jatkosta. Varmaa on, että yhteistyöstä on hyötyä koko Suomen koripalloilulle. Pyrintö haluaa auttaa pelaajiaan näin kansainvälisellekin uralle, Nieminen muistuttaaa.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Koripallo