Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Talviurheilu

Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikkö panostaa suuresti uuteen olympiadiin – Rahaa jaettiin avokätisesti

Iivo Niskanen Tour de Ski
AOP

Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikkö tiedotti tiistaina tehneensä jälleen päätöksiä eri talvilajien tukisummista. Tavoitteet on asetettu alkaneelle olympiadille, joka huipentuu Italian Milano-Cortinan olympialaisia vuonna 2026.

Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikkö on tehnyt tukipäätökset talvilajien tehostamistuista kaudelle 2022-2023. Kymmenelle talviolympialajille ja hiihtosuunnistukselle jaettiin kaikkiaan 2 250 000 euroa ja neljälle talviparalympialajille 73 800 euroa.

Tiedotteen mukaan talvilajeissa tilanne oli tänä keväänä samanlainen kuin kesälajeissa syksyllä 2021: olympiakisojen jälkeen on isompien analyysien aika ja katseet suunnataan kohti seuraavaa olympiadia. Maanantaina julkaistuissa tukipäätöksissä onkin arvioitu menestysnäkymää paitsi tulevaan talveen myös neljän vuoden päähän, jossa häämöttävät Milano-Cortinan vuoden 2026 talviolympiakisat.

– Pekingissä Suomen joukkueen huippumenestyksestä vastasivat jääkiekko ja maastohiihto – kuten ovat suurimmaksi osaksi vastanneet läpi menneen olympiadin. Se näkyy myös tänään julkaistuissa tehostamistukipäätöksissämme, sillä ne ovat ainoat talvilajit, jotka sijoittuvat kärkilajien tukiohjelmiimme, Huippu-urheiluyksikön virkaatekevä johtaja Leena Paavolainen kertoi.

Paavolaisen mukaan pyrkimyksenä on, että tiistaina julkaistujen päätösten suunnassa taitetaan matkaa kohti Italiaa.

– Jääkiekossa ja maastohiihdossa menestysnäkymä on kirkas tulevaan talveen ja neljän vuoden päähän 2026 olympiakisoihin. Nyt tehdyillä tehostamistukipäätöksillä pyrimme sparraamaan ja tukemaan myös muita lajeja tähän suuntaan. Lisäämme panostusta myös lumilajien yhteiseen arvokisa- ja kehittämistoimintaan, jolla saatiin hyviä tuloksia aikaan Pekingin olympialaisissa.

Päätökset ovat osa isompaa kokonaisuutta

Tehostamistukipäätökset eivät ole irrallinen osa kokonaisuutta. Samassa suunnassa priorisoidaan toimintoja myös Huippu-urheiluyksikön käynnissä olevassa uudelleenorganisoitumistyössä ja toimintaympäristöjen osaamisresurssin suuntaamisessa. Lumilajit ovat keskittäneet toimintansa Olympiavalmennuskeskus Vuokatti-Rukan vaikutuspiiriin ja jäälajit pääosin Helsinkiin.

– Ainoa poikkeus on jääkiekko, jonka verkosto on perustellusti valtakunnallinen, koska kyseessä on niin ison volyymin laji. Osaamisen keskittäminen ja priorisointi ovat suomalaisen huippu-urheilujärjestelmän keskeiset valinnat. Vain siten voimme vastata kansainväliseen kilpailuun, että kaikki verkoston toimijat tekevät töitä yhdessä valitun linjan suuntaisesti, Paavolainen korostaa.

Kuten kesälajeissakin, Huippu-urheiluyksikön tehostamistuet ovat merkittävä panostus suomalaisen ammattivalmentajuuden tukemiseen. Nyt julkaistuissa päätöksissä suoraan ammattivalmentajuuden mahdollistamiseen suunnataan yli 37 % (864 000 euroa). Kun kesälajien tukipäätökset lasketaan mukaan, summa kohoaa yli 2,5 miljoonaan euroon.

– Menestyvän valmentautumisen ja sen tukemisen tulee olla entistä vahvemmin kaiken toiminnan keskiössä. Valmentajat ja moniammatillinen tiimi urheilijoiden valmentautumisen tukena ovat ratkaisevimpia tekijöitä urheilijoiden avittamisessa huippumenestykseen. Valmentaja on se liima, joka nivoo kaiken osaamisen mahdollisimman vaikuttavaan muotoon urheilijan tueksi, Paavolainen lausuu.

Kesällä 2022 jaetaan vielä Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämät talvilajien urheilija-apurahat, joista Huippu-urheiluyksikön esitys on lähdössä ministeriöön. Talvilajien tukia tarkastellaan seuraavan kerran keväällä 2023. Kesälajien tehostamistuista päätetään vastaavan prosessin kautta jälleen syksyllä 2022.

Huippu-urheiluyksikkö julkisti myös yksityiskohtaisen listan tuen saajista.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Talviurheilu