Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

Ruukin luonto- ja hevoskeskuksen törkeät väärinkäytökset paljastuivat – Edessä rikostutkinta

hevonen kuvituskuva

Viikonloppuna paljastui, kuinka Koulutuskuntayhtymä Brahen ylläpitämässä Ruukin luonto- ja hevoskeskuksessa Raahessa ollaan kohdeltu hevosia väärin ja julmasti jo pitkään. Koulun vanhat opiskelijat kertoivat muun muassa laittomista varusteista ja huonosta kohtelusta.

Suomen hevosurheilun kattojärjestön Suomen Hippos Ry:n hallitus kokoontui tiistai-iltana käsittelemään Ruukin luonto- ja hevoskeskukseen liittyviä vakavia väitteitä. Hallitus päätti tehdä asiasta tutkintapyynnön poliisille.

– Viikonloppuna esitetyt väitteet Ruukin luonto- ja hevoskeskuksen tapahtumista ovat hyvin vakavia ja niihin, kuten jokaiseen vastaavaan epäilyyn hevosten hyvinvoinnin vaarantumisesta, pitää suhtautua tosissaan, Hippoksen tiedotteessa todettiin.

Hippos myös ylisti niitä tahoja, jotka uskalsivat nostaa kissan pöydälle.

– Haluamme kiittää henkilöitä, jotka ovat tuoneet kokemansa esiin, vaikka aihe on vaikea. Olemme saaneet aiheesta lukuisia suoria yhteydenottoja ja perehtyneet meille tapahtumista lähetettyihin materiaaleihin.

– Niiden pohjalta koemme, että velvollisuutemme on tässä tilanteessa tehdä tutkintapyyntö tapahtumista poliisille. Näin asia tutkitaan viranomaisen toimesta puolueettomasti ja kokonaisvaltaisesti, ja koska asiassa on paljon osallisia, myös yksilöiden oikeusturvan takia.

Tutkintapyynnön ohella Hippos pyytää selvitystä myös oppilaitokselta ja valmentaja Mauri Jaaralta. Mahdollisia muita toimenpiteitä arvioidaan erikseen.

Hippos kertoi haluavansa myös muistuttaa, että hevosia pidetään Suomessa lähtökohtaisesti hyvin ja hevonen on monelle omistajalle, valmentajalleen ja hoitajalleen tärkeä ja läheinen työkaveri. Se kuitenkin ratkaisee, miten ihmiset reagoivat, jos kohtaavat hevosten kaltoinkohtelua.

Hippoksen toimitusjohtaja Minna Mäenpää painotti samoja asioita.

– Jokaisen on voitava harrastaa, harjoittaa ja seurata raviurheilua hyvillä mielin. Aiheesta herännyt keskustelu on osoittanut, että hevosalan on edelleen tarkasteltava omia toimintatapojaan.

– Me työskentelemme Hippoksessa sen eteen, että voimme rakentaa alalle kulttuuria, jossa jokainen toimija sitoutuu hevosten eettiseen kohteluun sekä ihmisten hyvinvointiin niin hevosalan oppilaitoksissa, työpaikoilla kuin harrastustoiminnassa ja jossa epäkohdat uskalletaan nostaa esiin. Yhdenkään hevosen ei tule kohdata väkivaltaa raviurheilun piirissä, eikä sitä saa hiljaa hyväksyä.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut