Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

Anni Vuohijoen ahdistelukohu ei ota laantuakseen – Nyt ärähti Olympiakomitea

Anni Vuohijoki painonnosto
AOP

Painonnostaja Anni Vuohijoki oli Pekingin vuoden 2022 talviolympialaisissa ahdistelukohun keskellä, kun häntä syytettiin urheilijoiden epäasiallisesta lähentelystä. Hänet vapautettiin syytteistä, mutta soppa sen kuin jatkuu.

Suomen Olympiakomitea julkaisi torstaina tiedotteen, jonka mukaan julkisuudessa on esitetty virheellisiä näkemyksiä ja väitteitä Olympiakomitean hallituksen entisen jäsenen Anni Vuohijoen epäiltyyn epäasialliseen käyttäytymiseen liittyen.

Tiedotteen mukaan Olympiakomitean ei ole tuonut asiaa julkisuuteen, vaan sen on tehnyt Vuohijoki itse. Olympiakomitea, sen hallitus tai työntekijät eivät ole syyttäneet Vuohijokea mistään.

Urheiluyhteisön vastuullisuusohjelman velvoittamana  Olympiakomitea pyysi Suomen urheilun eettinen keskus SUEK Ry:tä tutkimaan, onko Vuohijoki käyttäytynyt urheilun yhteisten vakavien eettisten kurinpitomääräysten vastaisesti Pekingin olympialaisissa helmikuussa 2022. Olympiakomitea on 19.5.2022 tiedottanut tapauksen käsittelyn päättymisestä.

SUEK:n asianosaisille toimittamien päätösten yhteenvedossa todetaan, että Pekingin olympialaisten tapahtumiin liittyvät tutkintapyynnöt ovat olleet perusteltuja ja tutkintaa on aluksi tehty niiden pohjalta.

Tutkinta on kuitenkin päätetty, koska kukaan asiaan liittyvistä asianosaisista ei ilmoittanut vaativansa asian käsittelemistä määräysten mukaisessa kurinpitolautakunnassa.

Myös Vuohijoki teki tutkintapyynnön

Edellä mainitun tutkinnan yhteydessä Vuohijoki on myös tehnyt erillisen tutkintapyynnön, jossa hän on pyytänyt SUEK:ta tutkimaan, onko Olympiakomitea, puheenjohtaja Jan Vapaavuori tai muut Olympiakomitean johtohenkilöt syyllistyneet epäasialliseen käyttäytymiseen häntä kohtaan.

Tutkinnan perusteella SUEK on päättänyt, ettei se vie asiaa kurinpitoelimen käsittelyyn, koska asiassa ei ole syytä epäillä määräysten mukaista rikkomusta.

Olympiakomitea tiedotti toteavansa, että kaikki Olympiakomitean työntekijät ovat Ohjeet häirintään, syrjintään ja kiusaamiseen puuttumiseen -toimintamallin mukaisesti velvollisia ilmoittamaan kaikki epäilyt epäasiallisesta käytöksestä tai häirinnästä eteenpäin. Vuohijoen tapauksessa epäilyistä raportoi useampi henkilö.

– Toimintamallimme mukaisesti selvitämme jokaisen tietoomme tulleen epäilyn. Kaikki selvitykset eivät johda jatkotoimenpiteisiin, mutta on tärkeää, että asiat selvitetään perusteellisesti.

– On täysin kohtuutonta, että julkisuudessa syyllistetään vastuullisesti toimineita, asiasta ilmoittaneita Olympiakomitean työntekijöitä. He ovat toimineet täsmällisesti ohjeemme ja työntekijän velvollisuuksien mukaisesti, Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen painottaa.

Olympiakomitea toivoo, että epäasiallisen käyttäytymisen epäilyjä ja todennettuja tapauksia käsiteltäisiin julkisuudessa tavalla, jossa kannustetaan kaikkia urheilun toimijoita ilmoittamaan kaikki epäasiallisen käytöksen epäilyt SUEK:n Ilmo-palvelun kautta.

Lisäksi yhdessä Väestöliiton kanssa toteutettu Et ole yksin -palvelu tarjoaa matalan kynnyksen keskustelutukea ja ohjausta kiusaamista, häirintää, väkivaltaa tai muuta epäasiallista käytöstä urheilussa kohdanneille sekä heidän läheisilleen. Palvelu on maksuton ja yhteyttä voi ottaa nimettömästi.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut