Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

IL: Kymiring-moottoriurheilukeskus väitettyä pahemmassa jamassa – Ongelmia riittää ja piisaa

KymiRing Iitti
AOP

Iitin Kausalassa sijaitseva Kymiring-moottoriurheilukeskus on väitettyä huonommassa jamassa. Toisin kuin rataorganisaatio tiedotti aiemmin, rata on vielä pahasti kesken ja kovasti velkaantunut.

Iltalehti kertoi perjantaina, miten vaikeassa tilanteessa Iitin Kausalassa sijaitseva Kymiring-moottoriurheilukeskus todellisuudessa on. Organisaatio on antanut aiemmin paljon ruusuisempaa kuvaa tilanteestaan.

Tilanne on niin vaikea, että Kymiring hakee lisärahoitusta. Iltalehden tietojen mukaan tehtävää hoitaa konsultointiyhtiö Verona International Oy. Kymiringin hallituksen puheenjohtaja Tapio Nevala toteaa, että rahaa tarvitaan useaan kohteeseen.

– Puhutaan useista miljoonista, pyöreästi heitettynä kymmenestä miljoonasta. Tähän liittyy uusia hankkeita, joilla katsotaan tulevaisuuteen. Se ei liity vain akuuttiin tilanteeseen.

Kymiringillä piti ajaa moottoripyöräilyn MotoGP-kisa tänä kesänä. Kisa siirrettiin ensi vuodelle, kun Kansainvälinen moottoripyöräliitto FIM ei hyväksynyt keskeneräistä rataa kisakäyttöön. Osa rahoitustarpeesta liittyy kyseiseen sotkuun, sillä ilman sitä rataa ei Nevalan mukaan kisakuntoon saada.

– Kyllä siihenkin tarvitaan rahoitusta. Olemme joutuneet tekemään rataa joiltakin osin kiireellä. Kustannukset ovat olleet suurempia kuin alun perin laskimme. Siksi tarvitaan rahaa. Rata ei ilmaiseksi valmistu.

Kymiringin toimitusjohtaja Riku Rönnholm puolestaan kertoo, että Kymiringillä tehdään nyt putki-, sähkö- ja kaapelointitöitä. Radan turvareitit täytyy asfaltoida ja rengasvallit rakentaa.

Nevalan mukaan tuore rahoitus käytetään kuitenkin koko Kymiringin alueeseen.

– Meille on kaavoitettuna alueita erilaisiin käyttötarkoituksiin. On halli- ja hotellirakentamista, lomamökkejä, ajoharjoittelurataa, liukkaan rataa. Suunnitelmana on kehittää aluetta niin, että sinne saataisiin ympärivuotista toimintaa.

Ratayhtiöön on tulossa useita uusia omistajia. Iitin kunta myy aikaisempien suunnitelmien mukaan oman osuutensa Kymiringistä.

Nevalalla on kuitenkin uskoa tulevaan.

– Yritämme saada paketin kasaan ennen kuin siitä tiedotetaan. Uskomme, että paketti saadaan maaliin lähiaikoina. Toivomme ja uskomme, että rahoitusprosessi johtaa hyvään lopputulokseen.

Velkaa runsaasti, tuloja heikosti

Kymiring teki vuonna 2020 tappiota 255 000 euroa. Kyseessä on radalle toinen perättäinen tappiollinen vuosi. Liikevaihto kuitenkin kasvoi noin 13 000 eurosta 198 000 euroon. Vuoden 2021 tilinpäätöstä ei ole vielä julkaistu. Nevalan mukaan Kymiring ei olisi tehnyt tänäkään vuonna voittoa, vaikka MotoGP-kisa olisi ajettu.

– Ei varmaankaan. Se, että MotoGP tuottaisi kirjanpidollista voittoa, on pitkän tähtäimen projekti. Tässä vaiheessa tulot olisivat menneet radan kehittämiseen ja kuluihin.

Pääomalainoja Kymiringillä on tuoreimpien tietojen mukaan 7,8 miljoonaa ja rahoituslaitoksilta saatuja lainoja 7,6 miljoonaa euroa. Ratayhtiön maa on osittain Nordea Bank Oyj:n ja pääomistaja A. Ahlström Kiinteistöt Oy:n myöntämien lainojen vakuutena. Kiinnityksiä on tehty vuosina 2019-2020 yhteensä 13,5 miljoonalla eurolla.

Kymiring sai vuonna 2020 yhteensä 12,6 miljoonaa euroa lisärahoitusta. Tilinpäätöksestä selviää, että A. Ahlström Kiinteistöt Oy rahoitti rataa SVOP-sijoituksessa 1,75 miljoonaa euroa. Tämän kerrotaan varmistaneen rakennustöiden jatkumisen.

Nevala kertoo, että jahka rata alkaa tuottaa myös voittoa, sitä tullaan käyttämään viisaasti.

– Niitä täytyy käyttää velkojen lyhentämiseenkin. Ei ole tarkoitus, että yhtiö olisi jatkuvasti velkainen. Velkoja on totta kai tarkoitus lyhentää. Rataa täytyy kehittää. Bisnekseen kuuluu, että toimintaa kehitetään, mutta velkoja maksetaan. Ne eivät sulje toisiaan pois.

Lähde: Iltalehti

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Muut