Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Alennuskoodit - Bonuspanda.com Nikotiinipussit - Pussit.com
Pussit.com mainos iso

Koripallo

Michael Jordanin ennätys romukoppaan! – NBA:n ensimmäinen finaali hurjaa tykitystä

Stephen Curry heitti hurjat 21 pistettä ekalla neljänneksellä.
AOP

NBA:n finaalit käynnistyivät hurjalla tykityksellä Golden State Warriorsin ja Boston Celticsin välillä. Ottelussa kotijoukkue karkasi useampaan kertaan isoon johtoon, mutta peli pysyi silti tiukkana viimeisille minuuteille asti.

Boston Celtics haki heti ensimmäisestä NBA:n finaaliottelusta ryöstön. Celtics nappasi kotiedun itselleen kaatamalla Golden State Warriorsin tylyin 120-108 -lukemin vierasparketilla. Celtics nousi ottelussa neljännellä neljänneksellä 12 pisteen takaa tasoihin ja parhaimmillaan jopa 15 pisteen johtoon.

Celticsillä oli 17-0 pisteputki vajaan minuutin ajalta, joka katkaisi Warriorsin selkärangan lopullisesti. Celtics teki päätösneljänneksellä hurjat 40 pistettä ja onnistui 15 kertaa pelitilanneheitoissa. Kolmoset upposivat hurjalla 75 prosentin varmuudella, kun yhdeksän 12’sta yrityksestä upposi sukkaan.

Vierasjoukkueelta onnistumisia nähtiin laajalta rintamalta, kun yli 20 pistettä otteluun tekivät Jayden Brown, Derrick White ja Al Horford, joka teki uransa ennätyksen kuudessa onnistuneessa kolmosessa yhteen peliin. Horfordille ottelu oli pelaajan pitkän NBA-uran ensimmäinen finaaleissa.

– Olen kiitollinen, että olen tässä tilanteessa. Pelistä yritin vain nauttia ja me yritimme pitää hauskaa parketilla. Jätkät löysivät minut parketilla hienosti ja onnistuin heittopelissä, kommentoi Horford TV-haastattelussa ottelun jälkeen.

Celticsin ykköstykki Jayson Tatum onnistui tekemään ottelussa tupla-tuplan. Tatum onnistui vain 17 prosentin varmuudella pelitilanneheitoissa ja keräsi täten 12 pistettä. Koriin johtaneita syöttöjä Tatum antoi 13, mikä oli ylivoimaisesti eniten vierailta.

Ottelun ensimmäisellä neljänneksellä kotijoukkueen supertähti Steph Curry heitti hurjat 21 pistettä ja pisti lajilegenda Michael Jordanin ennätyksen romukoppaan. Curry on ensimmäinen pelaaja sitten Jordanin ja vuoden 1993 NBA finaalien, kun joku pelaaja on heittänyt tämän verran pisteitä.

Curry upotti ensimmäisen 12 minuutin aikana kuusi kolmosta, joka on eniten NBA:n finaalien historiassa yhdellä neljänneksellä. Aiempi ennätys eli viisi kolmosta oli Curryn, Ray Allenin ja Kenny Smithin nimissä. Curry heitti ottelussa lopulta 34 pistettä ja oli joukkueensa tehokkain.

Ottelusarjan toinen kamppailu käydään maanantain vastaisena yönä.

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Koripallo