Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

MT: Ruukin luonto- ja hevoskeskuksen soppa sakeutuu – Nyt valtionhallintokin vaatii vastauksia

hevonen kuvituskuva
AOP

Kuten kirjoitimme aiemmin, Raahessa Koulutuskuntayhtymä Brahen ylläpitämässä Ruukin luonto- ja hevoskeskuksessa on pidetty hevosia törkeissä olosuhteissa. Nyt myös Opetus- ja kulttuuriministeriö on tarttunut asiaan.

Maaseudun Tulevaisuus kertoi perjantaina, että hevosalan kattojärjestö Suomen Hippos Ry ilmoitti tekevänsä poliisille tutkintapyynnön Koulutuskuntayhtymä Brahen ylläpitämän Ruukin luonto- ja hevoskeskuksen toiminnasta. Tutkintapyynnön lisäksi Hippos on pyytänyt oman selvityksen sekä oppilaitokselta että sen tiloissa toimivalta ravivalmentajalta.

– Esitetyt syytökset ovat vakavia, ja ne täytyy selvittää mahdollisimman hyvin. Kaikkien osapuolten oikeusturvankin kannalta on tärkeää, että asiaa tutkii puolueeton viranomainen, Hippoksen hallituksen puheenjohtaja Kari Eriksson perusteli.

Valtionhallinnossa oppilaitoksen asiat kuuluvat Opetus- ja kulttuuriministeriölle. Lukiokoulutuksen ja ammatillisen koulutuksen osaston ylijohtaja Petri Lempinen OKM:stä kertoo ministeriön olleen yhteydessä Koulutuskeskus Braheen tiistaina.

– Pyysimme toimittamaan kopion Hippoksen pyytämästä selvityksestä myös meille. Uskoisin saman selvityksen kelpaavan alkuvaiheessa meillekin.

– Asiat etenevät varmasti aika nopeasti. Kun asiaa on tutkittu, sen jälkeen arvioidaan, ovatko koulutuksen järjestämisen edellytykset mahdollisesti muuttuneet, Lempinen kertoi.

Pahimmassa tapauksessa tilanne voisi Lempisen mukaan johtaa hevostalouskoulutuksen järjestämisluvan perumiseen.

– Se on kuitenkin aika järeä toimenpide, eikä sellaista ole tehty varmaan yli kymmeneen vuoteen.

– Julkisuudessa olleiden tietojen perusteella kyse on erittäin vakavasta asiasta. Meidän kannaltamme olennainen kysymys on, onko koulutuksen järjestäjällä edellytykset korjata asiat niin, että voidaan varmistua, ettei tällaista voi jatkossa tapahtua.

Lempisen mukaan ei ole tavanomaista, että ministeriö pyytää koulutuksen järjestäjiltä erillisiä selvityksiä.

– Lähtökohta on, että toiminta perustuu luottamukseen.

– Koulutuksen järjestäjä sitoutuu noudattamaan ammatillisen koulutuksen lainsäädäntöä ja tutkintojen valtakunnallisia perusteita, ja tietysti myös muita yhteiskunnallisia normeja, tässä tapauksessa esimerkiksi eläinsuojelulainsäädäntöä. On itsestään selvää, että lain mukaan pitää toimia.

Myös tapauksen aiheuttama julkisuus ja keskustelu ovat Lempisen mukaan poikkeuksellisia.

– Tämä on ihan omassa sarjassaan. Meille tuleva palaute koskee yleensä sitä, onko opetusta ollut riittävästi tai onko joku opettaja tai oppilaitos toiminut yksittäisen opiskelijan tai ryhmän osalta oikein. Tämän tyyppinen palaute ei ole tavallista.

Oppilaitos puolustautuu

Kuntayhtymän johtaja, rehtori Jaana Ritola Koulutuskeskus Brahesta olettaa vastauksen Hippoksen ja OKM:n selvityspyyntöön valmistuvan muutaman viikon sisällä.

– Tällä hetkellä meidän omat selvityksemme ovat käynnissä. Tilannetta selvitetään sekä omin voimin että yhteistyössä viranomaisten kanssa.

– Prosessi kestää oman aikansa, mutta ensi vaiheessa puhutaan nähdäkseni viikoista. Siinä ajassa saadaan rakennettua alkukuva, jonka pohjalta sitten tehdään tarvittavat lisäselvitykset. Asioita viedään eteenpäin niin nopeasti kuin mahdollista.

Lähde: Maaseudun Tulevaisuus

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Muut