Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Koripallo

NBA:n komissaari pyöritteli useita tulevaisuudennäkymiä – Sarja saattaa olla suurten muutosten äärellä

NBA koripallo USA
AOP

Koripalloliiga NBA:ssa pelataan parhaillaan finaaleja ja sarjan komissaari Adam Silver piti perinteisen tiedotustilaisuutensa niiden avausottelun yhteydessä. Mies puhui useista ajankohtaisista aiheista.

Koripalloliiga NBA:n komissaari Adam Silver käsitteli tiedotustilaisuudessaan neljää pääaihetta. Näitä olivat NBA:n laajeneminen, mahdolliset muutokset All-NBA-äänestyksiin ja mahdolliset aikataulujen muokkaukset. Lisäksi Silver keskusteli Portland Trail Blazersin mahdollisesta myynnistä.

NBA:n laajentumissuunnitelmat

NBA:n laajeneminen on ollut jo pitkään kuuma puheenaihe ja eniten spekulaatioiden kohteena olleet kaupungit ovat Seattle ja Las Vegas. Tietojen mukaan NBA aikoo myös periä 2,5 miljardin dollarin palkkion kummaltakin laajennusjoukkueelta. Silver sanoi kuitenkin torstaina, että laajentuminen ei ole jotain, johon liiga keskittyy juuri nyt.

– Se puhe ei ole totta. Kuten sanoin aiemmin, jossain vaiheessa tämä liiga poikkeuksetta laajenee, mutta emme tällä hetkellä keskustele siitä. Yksi laajentumisen tekijöistä on kykyjen mahdollinen laimentuminen.

– Kuten olen aiemmin sanonut, on huomionarvoista, että kun sinulla on jalkapallon jälkeen maailman toiseksi pelatuin urheilulaji, kymmeniä miljoonia nuoria miehiä pelaamassa tätä lajia ja sitten sinulla on maailman 450 parasta tässä liigassa. On kuitenkin muutama, jotka erottuvat. Sen jälkeen tapahtuu pudotusta.

Laajentumisen vaikutukset ovat kuitenkin väistämättömät.

– Laajentuminen siis luo jonkin verran laimentumista. Ja vaikka lisäämällä vielä noin 30 pelaajaa, jotka ovat suunnilleen vertailukelpoisia, on silti vain niin monia todella huipputason superlahjakkuuksia kiertämättä. Se on muiden joukkueiden mielessä, kun ajattelemme laajentumista.

– Ne ovat upeita markkinoita. Tarkastelemme sitä jossain vaiheessa, mutta tällä hetkellä ei ole tarkkaa aikataulua.

Muutokset All-NBA-äänestyksiin

NBA:n perinteiset All-NBA-äänestykset aiheuttivat jälleen tällä kaudella marinaa. Muun muassa sentteri Joel Embiidin sijoittaminen kakkostähdistöön aiheutti ihmetystä. Äänestykseen liittyvät pelipaikkavaatimukset, jotka määrittävä kunkin pelipaikan pelaajien maksimimäärän tähdistökentällisissä.

Äänestyksen pelipaikkakomponentti on katsottu vanhentuneeksi, koska liiga on siirtynyt paikattomampaan pelityyliin. Silver sanoi, että liiga on harkinnut All-NBA:n pelipaikkamerkintöjen poistamista.

– Luulen, että harkitaan melkoisesti, pitäisikö meidän vain valita huippupelaajia kuin poimia pelipaikan mukaan. Luulen, että olemme liiga, joka on siirtynyt yhä enemmän kohti pelipaikatonta koripalloa, ja nykyinen järjestelmä voi johtaa epätasa-arvoon pelipaikan perusteella.

– Tämä on siis asia, jota tarkastelemme. Keskustelemme siitä Pelaajayhdistyksen kanssa, koska sillä on vaikutusta kannustimiin ja pelaajien sopimuksiin, ja sillä on syvällinen merkitys myös heidän perinnölleen.

Silver sanoi myös, että liigan ja Pelaajayhdistyksen mielestä median tekemät tähdistöpelaajavalinnat ovat puolueettomin valintatapa.

– Juuri nyt olemme sopineet Pelaajayhdistyksen kanssa, että käytämme näitä nimityksiä tiettyjen bonusten laukaisemiseen pelaajien sopimuksissa, suoraan sanoen, koska emme voineet keksiä parempaa tapaa, joka tuntuisi objektiiviselta kaikille osapuolille.

– Luulen, että me kaikki ymmärrämme, että jos teemme sen puhtaasti tilastojen perusteella tai vain analytiikan avulla, se olisi epäoikeudenmukaista, koska se ei poimi aineettomia asioita. En tietenkään usko, että kukaan halusi liigatoimiston tekevän sitä. Ja keksimme tämän valtuutuksen, jotta media voi tehdä sen.

Trail Blazers on myynnissä

Torstaina julkistettiin, että Nike Inc:n perustaja Phil Knight ja Los Angeles Dodgersin osaomistaja Alan Smolinisky tekivät yli kahden miljardin dollarin tarjouksen Portland Trail Blazersin ostamisesta.Blazersin entinen omistaja Paul Allen kuoli vuonna 2018 ja Allenin sisaren Jody Allenin johtama VSE-säätiö on hallinnut ja operoinut joukkuetta siitä lähtien.

Kun myyntiuutiset vuotivat julkisuuteen, Blazersin nykyinen omistaja ilmoitti, että joukkue ei ole tällä hetkellä myynnissä. Silver uskoo silti kaupan syntymiseen.

– En tiedä kaikkia Paulin testamentin yksityiskohtia, ymmärrän sen, että Jody, joka on Paulin sisar, on kuolinpesän hoitaja, ja että jossain vaiheessa joukkue myydään. Minulla ei ole käsitystä tarkasta ajoituksesta, mutta jossain vaiheessa se tulee myyntiin.

– Se on erittäin monimutkainen yhtälö, ja vaikka Paulin kuolemasta on jo vuosia, nämä asiat voivat viedä aikaa. Tiedän, että kaikki ovat kiinnostuneita sujuvasta siirtymästä. Mielestäni Jody on ollut tällä välin erinomainen joukkueen hoitaja. Portland on ollut upea yhteisö NBA:lle, ja toivoisin, että joukkue pysyy Portlandissa osana tätä prosessia.

Muutokset aikatauluihin

Viime kaudella liiga leikkasi kymmenen peliä aikataulusta ja antoi pelaajille lisää lepoaikaa edelliskauden korona-poikkeustilan johdosta. Liiga palasi kuitenkin tavanomaiseen aikatauluunsa tällä kaudella ilman merkittäviä muutoksia.

Silverin mukaan jotkut pelaajat haluaisivat vähentää pelimääriä rajoittaakseen havaittua loukkaantumisten lisääntymistä. Jos muutos tapahtuu, se voi tapahtua kauden aikana järjestettävän turnauksen muodossa.

– Uskon, että tapa, jolla yritämme tarkastella sitä nyt, on pelien määrän vähentämisen sijaan, että ajattelemme kilpailun näkökulmasta, onko olemassa keinoa parantaa sitä, mikä monille ihmisille on pitkä runkosarja. Yksi tapa, jolla ajattelemme sen tehtävän, on kauden sisäinen turnaus.

– Se on asia, josta puhumme paljon. Emme ole vielä siellä. Jatkamme keskustelua siitä kilpailukomiteamme, joukkueiden johtajien ja pelaajien kanssa sekä Pelaajayhdistyksen kanssa nähdäksemme, onko koko kauden aikana tapa luoda mielekkäämpiä pelejä, enemmän seurauksellisia pelejä.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Koripallo