Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Kamppailulajit

Nyrkkeilijä Jonna Hakkarainen kertoi ahdisteluahdingostaan – Urheilija ja Nyrkkeilyliitto syyttelevät toisiaan

nyrkkeily
AOP

Nyrkkeilijä Jonna Hakkarainen toi viikonloppuna esille vaikean tilanteensa. Nainen kertoi Helsingin Sanomien haastattelussa, kuinka hänen entinen valmentajansa on syyllistynyt useisiin väärinkäytöksiin Hakkaraista kohtaan ja kuinka tilanne on naisen mukaan äärimmäisen hankala.

Nyrkkeilijä Jonna Hakkarainen teki 24. tammikuuta Suomen urheilun eettiseen keskukseen SUEK:hon ilmoituksen epäillystä urheilun eettisestä sääntörikkomuksesta. Ilmoitus siirrettiin kamppailulajien yhteiseen kurin­pito­valiokuntaan 28. tammikuuta.

Ilmoituksessa 21-vuotias Hakkarainen kertoi entisen valmentajansa häntä kohtaan harjoittamasta häirinnästä, henkisestä väkivallasta, manipuloinnista, kontrolloinnista, uhkailusta ja huorittelusta. Hakkaraisen mukaan myös fyysistä koskemattomuutta on loukattu.

Ilmoituksessa kerrottiin muun muassa, kuinka valmentaja on Hakkaraisen mukaan kutsunut tätä huoraksi ja kilpailevan nyrkkeilyseuran kiertopalkinnoksi sekä sanonut, että Hakkarainen on hankkinut poikaystävän saadakseen valmentajan mustasukkaiseksi.

Hakkarainen kertoi haastettelussa, että tilanteen tekee vaikeaksi se, että kurinpitomenettely on edelleen kesken. Tilanne on Hakkaraisen kannalta hankala, sillä hänen entinen valmentajansa toimii nykyään nyrkkeilyn johtotehtävissä.

Valmentajalla on muun muassa vaikutusta maajoukkuevalintoihin. Hakkarainen taas on lajinsa nelinkertainen Suomen mestari, joka panostaa parhaillaan täysipainoisesti urheiluun ja haaveilee Pariisin vuoden 2024 kesäolympialaisista.

Nyrkkeilyliitto ärähti tilanteesta

Suomen Nyrkkeilyliitto Ry julkaisi maanantaina tiedotteen, jossa se kommentoi tilannetta. Tiedotteen mukaan Helsingin Sanomat julkaisi 5.6.2022 artikkelin nyrkkeilijän kokemasta epäasiallisesta käyttäytymisestä entiseltä valmentajaltaan.

– Artikkelissa mainitaan, ettei Nyrkkeilyliitossa olla reagoitu tilanteeseen mitenkään ja todetaan, että toiminnanjohtaja on hyssytellyt tapausta sanoen, ettei Liitto voi tehdä asialle mitään tutkinnan ollessa kesken, tiedotteessa todetaan.

Nyrkkeilyliiton mukaan väite ei pidä laisinkaan paikkaansa.

– Lajimme piiristä on tullut muutamia kurinpitotapauksia vuodessa. Jokainen käsitellään sääntöjen ja ohjeiden mukaisesti. SUEK:lta tuleva tieto kurinpitoilmoituksista toimitetaan kamppailulajien yhteiselle kurinpitovaliokunnalle, jonka päätöksiin Nyrkkeilyliitto on sitoutunut omissa toimintasäännöissään.

– Käsittelyn siirtyessä kurinpitovaliokunnalle asiasta tiedotetaan Nyrkkeilyliiton hallitukselle yleisellä tasolla, ilman nimiä.

Tiedotteessa kuitenkin myönnetään, että parannettavaakin on.

– Artikkelissa mainittuun tapaukseen ei jutun julkaisupäivään mennessä ole saatu päätöstä. Kysymykseen siitä, voiko Liitto toimia keskeneräisissä tapauksissa asianosaisia suojellakseen on meillä ehdottomasti parantamisen varaa.

– Olemme voineet luoda tapausten käsittelyyn vain suuntaa antavat ohjeet. Jokainen tapaus on yksilöllinen, joten täysin yhtenäistä toimintamallia ei siten ole ollut mahdollista rakentaa.

Toimenpiteitä tilanteen edistämiseksi on kuitenkin tehty.

– Mikäli kyseessä olisi vakava rikoslain alainen syytös, olisi mahdollista harkita väliaikaisia ratkaisuja, esimerkiksi tehtävästä pidättämistä tapauksen selvittämisen ajaksi. Osapuolen kanssa on kuitenkin sovittu, että tämä välttää yhteydenpitoa ilmoituksen tekijään käsittelyn ajaksi.

– Työmme turvallisen urheiluympäristön takaamiseksi kaikille on yhä kesken. Tavoitteen saavuttamiseksi tarvitaan rohkeutta puhua ja halua muuttaa maailmaa. Tähän työhön Nyrkkeilyliitto on kaikessa toiminnassaan sitoutunut, tiedotteessa vannotaan.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Kamppailulajit