Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

Onko tässä enää mitään järkeä? – Mansaaren TT-ajot vaativat taas lisää uhreja

Davy Morgan entinen moottoripyöräilijä Pohjois-Irlanti
AOP

Kuuluisat moottoripyöräilyn Mansaaren TT-ajot ovat vaatineet jälleen kerran kuolonuhreja, tämän vuoden kisoissa jo kolme kappaletta.

Englannin Mansaarella järjestettävät moottoripyöräilyn kuuluisat TT-ajot vaativat jo kolmannen tämänvuotisen kuolonuhrin maanantaina, kun pohjoisirlantilainen kuljettaja Davy Morgan kuoli kolarissa tapahtuman ensimmäisessä Supersport-kilpailussa.

Järjestäjien mukaan 52-vuotias veteraani, joka teki 80. TT-lähtönsä debyyttinsä jälkeen vuonna 2002, joutui kohtalokkaaseen onnettomuuteen radan kolmannella ja viimeisellä kierroksella.

– Isle of Man TT Races välittää syvimmän myötätuntonsa Davyn kumppanille Trudy Morganille, hänen perheelleen, rakkailleen ja ystävilleen.

Morgan oli kokenut kilpailija ja oli tuttu näky Irlannissa, Mansaarella ja Macaon Grand Prixissä lähes 30 vuoden ajan. Hän voitti 250 cc:n kilpailun North West 200 -sarjassa vuonna 2005 ja kaksi voittoa samassa luokassa Ulster Grand Prixissa vuosina 2012 ja 2017.

Kaksi kuolonuhria jo aiemmin

Tämänvuotisessa kilpailussa nähtiin jo aiemmin kaksi kuolonuhria. Ranskalainen sivuvaunukilpailija Olivier Lavorel kuoli viime lauantaina ja brittiläinen Supersport-kuljettaja Mark Purslow keskiviikkona. Purslow menehtyi TT-aika-ajossa Ballagareyssä.

Lavorel kilpaili TT-kisoissa ensimmäistä kertaa maanmiehensä César Chanelin sivuvaunukumppanina. Hänet kuljetettiin Liverpoolin sairaalaan kriittisessä tilassa Ago’s Leapissä sattuneen onnettomuuden jälkeen.

Mansaaren TT-ajoja on ajettu vuodesta 1907 alkaen ja ne ovat moottoriurheilun vaarallisimpia. Saaren yleisillä teillä pidetyissä TT-kilpailuissa, Manx Grand Prix:ssa ja Classic TT:ssä on tähän mennessä kuollut 263 ihmistä.

TT-ajot järjestetään tänä vuonna ennätyksellisen pitkän, korona-pandemiasta johtuneen, kaksivuotisen tauon jälkeen. Ainoastaan toinen maailmansota on aiheuttanut pidemmän katkon kisojen järjestämisessä.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Muut