Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

IL: Suomalainen huippukuski Juha Kallio puolustaa Mansaaren TT-ajoja: “Ei kukaan pakota kuljettajia ajamaan”

Mansaaren TT-ajot
AOP

Kuten kirjoitimme tiistaina, Mansaaren TT-ajot on vaatinut tänä vuonna taas lisää kuolonuhreja. Moni taho on kritisoinut kovaan ääneen kisaa, mutta suomalainen ammattimoottoripyöräilijä Juha Kallio puolustaa sitä.

Mansaaren TT-ajojen kolme tämänvuotista kuolonuhria, Davy Morgan, Olivier Lavorel ja Mark Purslow, ovat surullinen lisä kisan pitkään uhrilistaan. Yhteensä kilpailun 107-vuotisessa historiassa 257 ihmistä on menehtynyt. Uhrien suuri lukumäärä selittyy kisan vaarallisuudella. Rata on äärimmäisen haastava ja keskinopeus yli 200 km/h.

Ammattimoottoripyöräilijä Juha Kallio puolustaa kuitenkin kisoja. Mies on ajanut Mansaarella vuosina 2013 ja 2014.

– Mansaaren TT-ajot on kokemuksensa jotain aivan helvetin hienoa ja ainutlaatuista. Ei tuon tyyppistä kisaa ole missään muualla. Se on se juttu, mikä vetää ihmisiä puoleensa.

Kallio näkee myös uhriluvut eri kulmasta.

– Kysymys siitä, miksi joku ajaa tuolla on sama kuin kysyisi, miksi joku kiipeää Mount Everestille. Vaikea sitäkään on silkalla järjellä selittää. Se tarjoaa uskomattoman upeita kokemuksia ja tunteita, Kallio kuvailee.

Kallion mukaan kilpailun vaarallisuus ja kuoleman uhka ei mietitytä kuljettajia sen erityisemmin.

– Totta kai se käy mielessä, mutta ei sitä voi ajaessa pohtia. Radalla täytyy ottaa iisisti eikä tehdä mitään hölmöä. Riskitaso pitää osata suhteuttaa radalle oikeaksi. Mansaarilla ei voi ajaa yhtä limitillä kuin tavallisella moottoriradalla.

Kallio ajoi itse ulos vuoden 2013 kisassa intensiivisestä harjoittelusta huolimatta. Miehen mukaan hän ei silti osannut ottaa tarpeeksi varovaisesti.

– Se oli ajovirhe. Unohdin, että siihen mutkaan piti taittaa hieman myöhemmin. Tila loppui kesken, ajauduin leveäksi ja sotkeuduin lammasaitaan. Taju lähti, mutta onneksi mitään sen pahempaa ei käynyt, Kallio muistelee.

Mukana oli myös rutkasti tuuria.

– Radalla ei ole montaa paikkaa, jossa voi ajaa ulos niin, ettei käy mitään.

“En itse pidä kisaa niin vaarallisena kuin siitä aina puhutaan”

Kallio kuitenkin puolustaa kisaa. Hän toteaakin Iltalehden haastattelussa, että jos joku keksisi vastaavanlaisen kisan tänä päivänä, olisi sen vaikea uskoa näkevän vihreää valoa.

– Niin, ei varmasti. Mutta jos joku keksisi tupakan tänä päivänä, tuskin sitä hyväksyttäisiin, Kallio muistuttaa.

Kallio vertaa kilpailua vapaalaskuun tai vuorikiipeilyyn.

– Kyllähän niissäkin kuolee joka vuosi ihmisiä. Pitäisikö ne sitten kieltää? Ei kukaan edes mieti moista.

Kallio muistuttaa myös elämään sisältyvän aina riskejä. Mansaarten TT-ajoissa vaara on tiedostettu riski, arkielämässä kovin harva miettii kuoleman voivan vaania jatkuvasti nurkan takana.

– En itse pidä kisaa niin vaarallisena kuin siitä aina puhutaan.

Lopuksi Kallio muistuttaa, miten helppoa ulkopuolisten on kauhistella kisaa.

– Ei kukaan pakota kuljettajia ajamaan.

Lähde: Iltalehti

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut