Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

Silverstonen moottorirata hakee oikeutta – Tunaroitu radan uudelleenpinnoitus aiheutti valtavat kulut

Silverstonen moottorirata Englanti
AOP

Englannissa sijaitseva legendaarinen Silverstonen moottorirata on suurissa ongelmissa ratapinnoitteensa kanssa. Pinnoitteen alunperin uusinut yritys teki huonoa työtä ja nyt vahinkoa yritetään paikkailla. Radalle on koitunut kuitenkin jo vakavia seuraamuksia.

Silverstonen moottorirata käytti kaksi miljoonaa puntaa uuteen pinnoitteeseen vuonna 2018. Nyt kuitenkin Aggregate Industriesia, pinnoitteen uusinutta urakoitsijaa, syytetään siitä, että se on jättänyt sen kuoppaiseksi, helposti kastuvaksi ja paikoin hajoavaksi.

Ongelmat kärjistyivät, kun moottoripyöräilyn Ison-Britannian MotoGP:tä edeltävien harjoitusten aikana elokuussa 2018 viisi kuljettajaa kaatui märällä radalla. Yksi heistä, Tito Rabat, mursi jalkansa kolmesta kohdasta.

Episodi johti siihen, että Kansainvälinen moottoripyöräilyliitto FIM perui Silverstonen lisenssin. Tämä johti myös siihen, että radan Formula 1 -tulevaisuus oli hetken aikaa vaakalaudalla.

Oikeuspaperien mukaan MotoGP:n menetys maksoi Silverstonelle vähintään 3,5 miljoonaa puntaa. Lisäksi radan uudelleenpinnoittaminen toisen yrityksen, Tarmac Trading Ltd:n, kanssa maksoi 3,7 miljoonaa puntaa. Työ saatiin ajoissa valmiiksi ja MotoGP palasi radalle kaudella 2019.

Iso-Britannian korkeimmalle oikeudelle lähettämässään kirjeessä Silverstonen asianajajat väittävät, että uudessa radassa oli mikrokuoppia, jotka saivat kilpa-ajoneuvot tärisemään ajettaessa. Kirjeen mukaan radassa oli myös näkyviö päiväliitoslinjoja paikoissa, joissa eri osuudet asennettiin eri aikoina.

Lakimiehet väittävät myös, että bitumin tihkuminen johti rasvaisiin laikkuihin paikoissa, joissa vettä kertyi liikaa, ja radasta vapautui toisinaan vaahtoavaa valkoista nestettä.

Silverstone haastoi Aggregaten oikeuteen peruutetun MotoGP:n ja pinnoituksen uusimisen kustannuksista sekä noin 624 552 punnan voittojen menetyksestä. Kokonaissumma on 7 933 124 puntaa sekä oikeudenkäyntikulut.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut