Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Formula 1

F1 teki tärkeitä täsmennyksiä varikkosääntöihin Azerbaidžanin GP:n alla

Azerbaidžanin F1 GP
AOP

Kansainvälinen autoliitto FIA on tehnyt Formula 1:n Azerbaidžanin GP:n alla täsmennyksiä Bakun F1-radan varikkokäytäntöihin.

Formula 1 -kilpailujohtaja Niels Wittich on selventänyt yhdessä kuljettajien kanssa, mitä linjoja he eivät saa ylittää nopeassa sisäänkäynnissä Bakun F1-radan varikkoalueelle.

Rataprofiilin asettelu viimeisestä mutkasta ja maaliviivan yli radalla tarkoittaa, että kuljettajat voivat toisinaan ajaa lähellä varikon sisääntuloaluetta tai jopa yli sen nopeilla kierroksilla. Jos edellä ajavat kuljettajat yhtäkkiä hidastavat tullessaan varikolle, se voi aiheuttaa ongelmia.

Asia on nostettu entisestään valokeilaan Kansainvälisen autoliiton FIA:n viimeisimmän selvennyksen jälkeen, jonka mukaan kuljettajat saavat nyt ylittää varikko- ja poistumislinjat niin kauan kuin koko rengas ei ylitä sitä.

Nyt ensimmäisen GP-päivän jälkeen Wittich on täsmentänyt varikkokäytäntöjä julkisesti. Hän kertoi, että turvallisuussyistä varikolletulolinja on nyt määritelty koko linjaksi, joka alkaa hyvissä ajoin ennen varikkoa ja jatkuu varikkoalueelle. Tämä tarkoittaa, että kuljettajien, jotka haluavat tulla varikolle, on oltava sen sisällä koko ajan, eivätkä he saa ajaa yli linjan sen alkaessa.

Lisäksi, jotta kuljettajat eivät ajautuisi liian pitkälle vasemmalle, jos he ovat kuumalla kierroksella, on selitetty, että he eivät saa ylittää katkoviivaa radalla, jos he eivät tule sisään varikolle.

– Valkoinen katkoviiva varikkosisääntulossa määrittää radan reunan. Turvallisuussyistä radalla jatkava kuljettaja ei saa ylittää tätä linjaa mihinkään suuntaan.

Varikkosisäänkäynnillä käyttäytymisen selventämisen lisäksi FIA on asentanut pollarin varikkouloskäynnin vasemmalle puolelle. Pollari tarjoaa kuljettajille kovan rajan sen suhteen, kuinka paljon he voivat leikata kohti ulostulon kärkeä.

– Kaikkien kuljettajien on pysyttävä tämän pollarin oikealla puolella poistuessaan varikkoalueelta, Wittich täsmensi.

Lisäksi FIA on myös poistanut reunakiven radan oikealta puolelta 15. mutkan vasemmanpuoleisesta sisäänkäynnistä.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Formula 1