Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Alennuskoodit - Bonuspanda.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi
Pussit.com mainos iso

Formula 1

F1-kuljettajat tuskailevat pomppimisen kanssa – Ratkaisuehdotuksista erimielisyyttä

Max Verstappen Red Bullilla Imolassa.
AOP

Formula 1 on paininut koko kauden uusien autosääntöjen tuomien haasteiden kanssa ja yksi suurimmista on ollut autojen pomppiminen. Nyt useampikin kuljettaja on ottanut lujasti kantaa aiheeseen.

Usea Formula 1 -kuski on tuskaillut tällä kaudella pomppivan auton kanssa. Osalla talleista ongelma on ollut suurempi kuin toisilla, eikä tilanne ole miellyttänyt ketään.

Osa talleista on alkanutkin taas vaatia uusia sääntömuutoksia kesken kauden. Mediatietojen mukaan Kansainvälinen autoliitto FIA on myös harkinnut F1 autojen korottamista kymmenellä millimetrillä, jos ne eivät ole tiettyjen rajojen sisällä. Myös diskauksen mahdollisuutta on väläytelty, koska kyseessä on turva-asia.

Yksi aiottujen uusien muutosten vastustaja on Red Bullin hallitseva maailmanmestari Max Verstappen. Miehen mielestä sääntöihin ei pitäisi enää puuttua kesken kauden.

– Se ei tarkoita, että se vaikuttaisi meihin enemmän tai vähemmän kuin muihin talleihin, mutta sen ei pitäisi olla niin, että joku valittaa paljon ja sitten yhtäkkiä sääntöjä muutetaan. Jos et voi suunnitella autoa siihen, se on sinun vikasi, ei sääntöjen. Minulle se on hieman noloa.

– Tätä ongelmaa on mahdollista välttää. Uskon, että monet tiimit tekivät uskomatonta työtä ilman tällaista ongelmaa, joten se on mahdollista kiertää. Jos nostat autoa, sinulla ei ole ongelmia, mutta menetät suorituskyvyn, hollantilainen latasi.

Mercedeksen tähtikuski Lewis Hamilton on kertonut puolestaan kärsimyksistään pomppimisen kanssa.

– Mitä tulee mikroaivotärähdyksiin, minulla on varmasti ollut paljon enemmän päänsärkyä viimeisten parin kuukauden aikana. Mutta en ole käynyt asiantuntijalla, joten en ole ottanut sitä liian vakavasti, olen vain syönyt kipulääkkeitä. Toivottavasti minulla ei ole aivotärähdyksiä.

Hamilton kertoo Mercedeksen koittaneen reagoida ongelmiin.

– Vaikka nostimme autoa, se pomppii edelleen, emmekä itse asiassa voi mennä korkeammalle, nyt meitä rajoittaa takajousitus. Joten menetämme suorituskyvyn luonnollisesti, kun nousemmd korkeammalle, mutta tämä pomppiminen johtuu itse asiassa häiriintyneestä virtauksesta auton alla.

Magnussen ja Gasly tukevat FIA:n päätöstä

Haasin Kevin Magnussen puolusti FIA:ta. Miehen mukaan FIA ei voi jättää asioita oman onnensa nojaan.

– Näiden asioiden vuoksi heidän on toimittava. Se on osa heidän työtään puuttua asiaan, koska emme voi jättää sitä talleille.

– Tiimit tekevät aina sitä, mikä on heille parasta, mikä on luonnollista. Näin se vain on. Siksi FIA on paikalla, puuttuakseen aikuisena ja varmistaakseen, että asiat tehdään oikein.

AlphaTaurin Pierre Gasly oli samoilla linjoilla Magnussenin kanssa.

– Olen iloinen, että he ottavat sen vakavasti ja yrittävät ryhtyä toimiin mahdollisimman nopeasti.

– Pomppiminen on todellinen huolenaihe kaikille kuljettajille. Loppujen lopuksi me olemme niitä autossa, joiden on kohdattava kaikki nämä selässämme syntyvät iskut, kivut ja jäykkyys. Olen iloinen, että he saivat viestin ja reagoivat nopeasti ehdotuksella tämän ongelman ratkaisemiseksi.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PitbullSPINS.com tarjoaa: 21 ilmaiskierrosta ilman talletusta

  • Lunasta pelkällä rekisteröitymisellä 21 ilmaiskierrosta 21 Casinolle!
  • Ensimmäisestä talletuksesta jopa 121% bonus 300€ asti

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Formula 1